Haberler

Adana: Altın Koza Film Kültür Ve Sanat Festivali

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'nde Kadir İnanır izdihamı yaşandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali'nde Kadir İnanır izdihamı yaşandı.

Festival kapsamında ilk kez düzenlenen "Türk Sinemasında Bir Usta Oyuncu" ödülünü almak üzere bugün akşam M1 Tepe Alışveriş Merkezi'ndeki Cinebonus Sineması'na gelen ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır, hayranlarının hücumuna uğradı. Kalabalık yüzünden korumalar eşliğinde salona giren İnanır, sinemada gösterilen ve başrolünü Türkan Şoray ile paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Ekrem Bora ve festivale katılan birçok ünlü sanatçı ile birlikte izledi.

Filmin gösteriminden sonra alkışlarla sahneye inen İnanır, hayranlarına da el sallayarak karşılık verdi. Ünlü sanatçı İnanır, 37 yılını geçirdiği Türk sinemasında çileler çekerek sayısız filmler yaptığını belirterek, "37 yıl durmadan çalıştım. Türkiye'nin dört bir tarafına giderek filmler çektim. Öyle filmler çektim ki, bunlar Türk sinemasının en zor şartlarında çekilen gerçekten büyük filmleridir. Yarattığım karakterler en değerli varlığım oldu. Bir de ustalarıma saygımı hiç yitirmedim. Ustalarımla böyle bir ülkede sinema yapmanın zorluğunu bilerek çalıştım. Yapımcıları zorlayarak sinematografimi zorladım. Bu yolculuğumu onurlandıran Adana'ya çok teşekkür ediyorum. Adana, Türk Sinema Tarihi'nde çok önemli bir yere sahip. Adana, Antalya'dan Mardin'e sanatın merkezidir. Biz bu filmleri yaparak usta unvanını almışsak, bunu Adana ve Adanalı'ya borçluyuz. Bu insanlara benim saygım sonsuzdur" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Başkan Aytaç Durak da, festivalde geçen yıl ve bu yıl da kendilerini yalnız bırakmayan usta oyuncu Kadir İnanır'a, 13.Altın Koza Festivali'nde ilk kez düzenlenen "Usta bir oyuncu" ödülünü vermekten mutluluk duyduğunu söyledi. İnanır, Başkan Durak'tan ödülünü alırken, "Başkandan şimdi bir söz alalım. Seneye Altın Koza Film Festivali'nin bütçesi 4 trilyon olacak" dedi. Durak da, "Biz daha önce bu yılki bütçenin bir katı olarak plan yapmıştım. Ama siz geleceğinize söz veriyorsanız, biz de söz veriyoruz" diye karşılık verdi.

Törenin ardından, sinema fuayesinde yapılan kokteyle katılan Kadir İnanır, adeta kadın hayranlarının sevgi seli ile karşılaştı. İnanır, zaman zaman izdihamın yaşandığı kokteylden söyleşiye de katılmadan erken ayrılmak zorunda kaldı. İnanır, kendisine tahsis edilen son model bir ciple törenden ayrılırken, geride kalan birçok sanatçı ise öfkeyle salondan çıkarak, taksilerle otellerine döndü.

Merih Akalın'la otele dönmek zorunda kalan sinema sanatçısı Bülent Kayabaş, gazetecilerin 'Kokteylde bir aksaklık mı var?' sorularına ise ''Hayır yok, program bitti gidiyoruz'' şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title