Haberler

Adana: Adanalı Damacılar, Gaziantep'te Şampiyon Oldu

Gaziantep'te, Şehinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Dama Turnuvası'na katılan Adanalı damacılar, takım halinde şampiyon oldu.

Gaziantep'te, Şehinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Dama Turnuvası'na katılan Adanalı damacılar, takım halinde şampiyon oldu.

Şehitkamil Belediyesi'nin, damanın gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlediği Türkiye Dama Turnuvası, 24-25 Temmuz tarihlerinde Gaziantep'te yapıldı. Çeşitli illerden toplam 90 usta damacının katıldığı turnuvada, Adanalı damacılar büyük başarı göstererek şampiyon oldu. Hayli zevkli ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda, turunvaya Adana'dan katılan Nezir Şen birinci olurken, Sabit Önal ikinci, Mehmet Ercan Önal da sekinci oldu. Bu sonuçlardan sonra takım halinde turnuva şampiyonu olan Adanalı damacılara, kupa ve madalyaları, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından verildi.

Bursa'nın Mustafa Kemalpaşa Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl ağustos ayından itibaren uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek olan dama turnuvasının, Şehitkamil Belediyesi tarafından da organize edilmesini sevindirici bulduklarını ifade eden Adanalı damacılar, Adana'da da bu tür bir turnuva düzenlenmesini arzu ettiklerini belirterek, "Bu konuda 3 belediyemizin değerli başkanlarından ilgi ve destek bekliyoruz. Kentimizi en güzel şekilde temsil ederek şampiyonluk kupası ve madalyalarını aldık. Dileğimiz Adana'da da dama turnuvası yapılması" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

title