Haberler

Adana: Adana'da Yerel Yönetimler

AK Parti İstanbul Milletvekili görme engelli Lokman Ayva, engellilerin, "Bu benim kaderim" diyerek hayata küsmemesi gerektiğini ifade ederek, "Meslek sahibi olup kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili görme engelli Lokman Ayva, engellilerin, "Bu benim kaderim" diyerek hayata küsmemesi gerektiğini ifade ederek, "Meslek sahibi olup kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız" dedi.

Seyhan Belediyesi tarafından Huzurevleri Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nin açılışına katılan Lokman Ayva, engellilerin topluma karışması ve hayatın içine girebilmesi için 4 hedefi yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Engelliler kendi kendine yetmeli, başkasından yardım istememeli. Engelliler bilgi birikimini ve kültürünü arttırmalı. Engelli, topluma kendini kabul ettirmesi ve ayaklarının üzerinde durabilmesi için meslek sahibi olmalı. İnsanlarla sağlıklı iletişim kurmalı, toplumdan kendini dışlamamalı. Engelliler bu 4 hedefi yerine getirdiğinde başarıya mutlaka ulaşacaktır" dedi.

Engellilerin, "Bu benim kaderim" diyerek hayata küsmemesi gerektiğini ifade eden Ayva şunları söyledi:

"Bizim kaderimiz engelli olduğumuz için evde oturup beklemek değil. Çoğu engellinin yaptığı en büyük yanlışlık bu. Biz engelliler meslek sahibi olup kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmeliyiz. Herkes gibi biz de yuvamızı kurmalıyız, herkes gibi biz de çocuk sahibi olmalıyız, herkes gibi biz de parkta, sokakta, herhangi bir yerde rahatça dolaşmalıyız. Belediyeler tarafından yapılan bu meslek eğitim merkezleri bizim için en büyük fırsat, bunları çok iyi değerlendirmeliyiz."

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise göreve geldiği günden bu yana insan merkezli hizmete önem verdiğinin altını çizerek, "Biz Seyhan'da 15 yılda yapılmayanı 2 sene de yaptık. Seyhan'a 15 yılda 600 metrekare parke taşı döşenirken, biz 2 yılda 76 mahalleye 700 bin metrekare parke taşı döşedik. Bu hizmetin yanı sıra sosyal alanda da birçok meslek edindirme merkezi açarak evinde dört duvar arasına sıkışmış bayanları meslek sahibi yaptık. Bu zincirin son halkası da engelliler için yapılan meslek merkezleri oldu" diye konuştu.

Huzurevleri Engelliler Meslek Merkezi'nde de bilgisayar, muhasebe, bağlama, yabancı dil, el sanatları, resim ve sesli bilgisayar kursu verileceğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Bir toplum, engellilerine ne kadar önem veriyorsa o kadar çağdaştır. Avrupa'da bütün engelliler dışarıda, parkta, sokakta. Ancak Türkiye'de bütün engelliler evlere hapis olmuş durumda. Biz bu merkezlerle birlikte bunu ortadan kaldıracağız. Engellileri topluma kazandırmak ve bir meslek sahibi yapmak istiyorsak önce zihinlerdeki engelleri kaldırmamız şart. Bunu yapmadığımız sürece hiçbir yere varmamız mümkün değil."

Huzurevleri Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nin açılışını AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk birlikte gerçekleştirdi. Açılıştan sonra 100. Yıl Engelliler Meslek Edindirme Merkezi'nde Ebru Sanatı Kursu'nu başarıyla bitiren 5 kursiyere sertifika verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title