Haberler

Adana: Adana'da Yerel Yönetimler

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yurt Mahallesi'ndeki kaçak yapının 3 katını yıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Yurt Mahallesi'ndeki kaçak yapının 3 katını yıktı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, yaptığı açıklamada, Yurt Mahallesi 25 sokakta inşaatı devam eden ve Aktaşlar İnşaat tarafından yaptırılan mevzuata aykırı ve kaçak 3 katın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Aslında bu görev Seyhan İlçe Belediyesi'nin. Ancak ilçe belediyesi görevini yapmayınca, yasanın verdiği yetkiyi kullanıyoruz" dedi.

Yıkımı yapılan inşaatın 18 Haziran 2002 tarihinde Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin vizesiyle Seyhan Belediyesi tarafından tadilat ruhsatı verildiğini açıklayan Gülşen, şöyle devam etti:

"İnşaat 3 blok olarak başlamış, 2 blok tamamlanmış.4 Haziran 2004 tarihinde Seyhan Belediyesi'nce tadil zaptı tanzim edilmiş. Zabıtta binanın hormonlu olduğu belirlenmiş. Zeminde 19 metrekare, her katta ise 38 metrekare fazlalık olduğu tespit edilmiş. Bu tarihte Seyhan İlçe Belediyesi bu imara aykırılıkları tespit ediyor, 5. katta inşaat faaliyetlerini durduruyor. Ancak inşaat devam etmiş 6. katı tamamlanmış, 7. katı başlamış"

Söz konusu inşaatın mevzuata aykırılıklarıyla ilgili işlem yapılması hususunda Büyükşehir Belediyesi'nin 13 Eylül 2004 tarihinde Seyhan İlçe Belediyesi'ne yazı yazdığını hatırlatan Gülşen, "Biz gereğinin yapılmasını talep etmişiz, Seyhan İlçe Belediyesi yazımıza bugüne kadar yanıt bile vermemiştir. Yeni yasanın 11. maddesine istinaden Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin aldığı kararla, imara aykırılıkların giderilmesi işlemlerine başladık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title