Haberler

Adana: Adana'da Yerel Yönetimler

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren tıp merkezlerinin yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar hizmet veremeyeceğini söyledi.

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren tıp merkezlerinin yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar hizmet veremeyeceğini söyledi.

Ömer Topçu, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin uyguladığı sağlık politikaları ve norm kadro uygulaması nedeniyle belediyenin tıp merkezlerinin faaliyetlerini geçici süreyle durdurduğunu belirterek, "Sosyal belediyecilik ilkesiyle, hizmeti vatandaşın ayağına getirmek için 5393 sayılı yasanın verdiği yetki çerçevesinde hizmete açtığımız tıp merkezleri kısa zaman içinde Yüreğir halkı tarafından benimsendi. Bugüne kadar, hizmet alımı yöntemi ile Yüreğir'de oturan yeşil kartlı vatandaşlara sağlık hizmeti sunuldu. Ancak son 2 yılda hükümetin sağlık alanında yaptığı yeniliklerle birlikte yaşanan rahatlama, sağlık harcamalarının artmasına ve bütçede açığa neden oldu. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı'nın başlattığı paket uygulama ile birlikte tıp merkezlerimizde sıkıntılar da baş gösterdi. Gelen ödeneklerin yıl ortasında bitmesi ve hükümetin norm kadro zorunluluğu nedeniyle, hizmet veremez hale gelen tıp merkezlerimizin faaliyetlerini gerekli yasal düzenlemeler yapılana kadar geçici olarak durdurmaya karar verdik" dedi.

Hükümetin paket fiyat ve norm kadro uygulamasında özel hastanelerin yaptığı şikayetlerin önemli derecede etkisi olduğuna dikkat çeken Topçu, "Tıp merkezlerinin açılması ve işletilmesi, bazı belediyeler tarafından sulandırıldı. Öyle ki kendi sınırları dışında tıp merkezleri hizmete açarak, rant sağlamaya yönelenler oldu. Yapılan şikayetler sonucunda alınan kararlarla tıp merkezlerinin önü tıkandı" diye konuştu.

Topçu, tıp merkezlerinin kapanmasına karşın gezici sağlık ekiplerinin hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Norm kadro uygulaması olmasaydı, yine kör-topal yolumuza devam etmeye çalışırdık. Ancak bakanlık, yapılan harcamalara ödenek vermesi için reçetenin altına devlet memuru tarafından imza atılmasını istiyor. Bu da hizmetin yapılmasını engelliyor. Gerekli düzenlemeler yapılana kadar, tıp merkezlerimiz hizmet veremeyecek"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title