Haberler

Adana: Adana'da Kış Ortasında Yağmur Duası

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'nde Çiftçiler, Buğdayların Yeşermesi İçin Yağmur Duasına Çıkıp Kurban Kesti.

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'nde çiftçiler, buğdayların yeşermesi için yağmur duasına çıkıp kurban kesti.

İmamoğlu'nun Saygeçit Mahallesi Mezarlığı önünde bugün sabah başlayan törende, köylüler kendi aralarında topladıkları paralarla satın aldıkları 5 adet küçükbaş hayvanı kesip kavurma yaptı. Saygeçit Mahallesi Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası İmamoğlu Belediye Başkanı Talat Sırkıntı ile köylüler toplu halde törenin yapılacağı mezarlığın önünde toplandı. Burada hazırlanan kavurmalar vatandaşlara dağıtıldı.

Saygeçit Mahallesi İlköğretim Okulu ile İmamoğlu Kur'an Kursu öğrencilerinin de katıldığı törende yemek sonrası Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra da toplu halde yağmur duası yapıldı. Tören, iki rekat namaz kılınarak tamamlandı.

İmamoğlu Belediye Başkanı Talat Sırkıntı, buğdayların toprağı serpilmesinden sonra yaklaşık 45 gündür yağmur yağmadığını belirterek, "İnşallah kestiğimiz kurbanlar, yaptığımız dualar yerini bulur, yeniden bol yağmurlu günler geri gelir. Çiftçimizin köylümüzün duaları boşa çıkmaz. Biz üzerimize düşeni yaptık, bundan sonrası Allah'a kaldı" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title