Haberler

Adana: Adana'da Ağlatan Miting

Adana'da sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından "Filistin-Lübnan İşgaline Son, Ortadoğu Halklarına Özgürlük" adlı altında miting düzenlendi. Mitinge babasıyla katılan 13 yaşındaki bir çocuk, duygulanarak gözyaşlarına boğuldu.

Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitinge, KESK, TMMOB, TÜRK-İŞ/TÜMTİS, DİSK/DEV SAĞLIK İŞ, DİSK/EMEKLİ SEN, İHD, EMEP, ÖDP, SDP, DTP, ÇHD, ESP, DHP, HKM, TUHAY-DER, Halkevleri, Adana Tabip Odası ve Alevi Bektaşi Dernekleri Birliği'ne mensup yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kalabalık burada İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.

Mitinge babası Turan Kazıcı ile birlikte gelen 13 yaşındaki Yaşar Kazıcı, yapılan konuşmalar sırasında gözyaşına boğuldu. Konuşmalar sırasında gözyaşları içerisinde slogan atan Yaşar Kazıcı; Irak, Filistin ve son olarak Lübnan'a saldırıları tüm dünyanın seyirci kaldığını söyleyerek, "Her gün Irak, Filistin ve Lübnan'da binlerce çocuk, kadın ve yaşlı insan ölüyor. Ben bunlara artık dayanamıyorum. Televizyonda gördüğüm ve duyduğum bomba ile füze seslerinden artık uyuyamaz oldum. Bu durum beni çok etkiliyor, çok duygulanıyorum o yüzden gözyaşlarımı tutamıyorum. Artık biri bu vahşete "dur" desin. Çocuklar yetim kalmasın, çocuklar ölmesin" ifadelerini kullandı.

Küçük çocuk, amcasının da Felluce'de çalıştığını belirterek, "Bir kulağımız orada. Her çalan telefonda, her çalan zilde kötü bir haber gelmesinden korkuyoruz. ABD ve İsrail vahşeti artık bitsin" dedi.

Oğlu ile birlikte eyleme katılan baba Turan Kazıcı da gözyaşlarını tutamayarak, "Her gün elimiz yüreğimizde yatıp kalkıyoruz. Ortadoğu'da yaşanan insanlık ayıbı, bugün çağdaş olduğunu söyleyen Batı'nın ayıbıdır. Her gün binlerce çocuk, kadın ve yaşlı ya sakat kalıyor, yada hayatını kaybediyor. Bu kan durmalı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title