Haberler

Adana: Adana 3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü Ve Dağ Şenlikleri

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi'nce düzenlenen '3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü ve Dağ Şenlikleri'nde büyük coşku yaşandı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ile Seyhan Belediyesi'nce düzenlenen '3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü ve Dağ Şenlikleri'nde büyük coşku yaşandı.

Aladağ İlçesi'ne bağlı Meydan Yaylası Sarıçiçek mevkiinde yapılan şenliklere, Adana ve çevre illerden gelen 10 bini aşkın insan katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Sabancı Merkez Cami otoparkı çevresinde toplanan minibüs ve midibüslere dolan binlerce insan, şehir havasından uzaklaşmak için bin 200 rakımlı Meydan Yaylası'na geldi.

Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Ali Küçükaydın, Adana Valisi Cahit Kıraç, Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün de katıldığı törenle, Kömüroluğu mevkiinde kurdele kesilerek dağ yürüyüşünün startı verildi. Yaklaşık 3.5 kilometrelik tırmanış sonrası Sarıçiçek mevkiine gelen doğa dostlarını Kayseri Mehteran Ekibi karşıladı. Tören alanına gelen davetliler, yörük çadırlarında sıkma yedi, çay içti. Öğle vakti ise dev saç kazanlarda hazırlanan kavurmalar, ekmek arası yapılarak davetlilere dağıtıldı. Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan şenlik, davulların alana gelişiyle hareketlendi. Tören alanındaki kadın, erkek, çocuk yüzlerce insan biraraya gelerek halaylar çekerek doğanın tadını çıkardı. Seyhan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisiyle kalabalığın coşkusu daha da arttı.

Bu sırada Vali Kıraç, Orman Bölge Müdürü Yılmaz ve Başkan Öztürk, yörük çadırlarını gezerek köylülerle sohbet etti. Köylüler, Vali Kıraç'tan yol ve su sorunlarının bir an evvel çözülmesini istedi. Kıraç, "Bu sene Aladağ'ın altyapısına 5 milyon YTL'nin üzerinde kaynak ayırdık. 25 köyün su problemini çözdük, bu sene Aladağ'da su sorunu kalmayacak. Yol ile ilgili de altyapı hazırlıklarını hızlandırıyoruz, asfaltla ilgili çalışmaları da yıllara yayacağız" diye konuştu. Kıraç, şenlikle ilgili olarak da, "Doğayla iç içe yaşam alışkanlığı oluşturduğu için bu şenliği destekliyorum. Adanamız'ın yaylaları, ovaları, taşları çok. Dünyanın en güzel yaylalarına sahibiz. Buraları halkımızla paylaşmamız lazım. Seyhan Belediyemiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz de 3 senedir çok güzel bir çalışma yapıyor. Bu güzellikleri ülkemize gelen turistlere de duyurmak lazım. Eğer iyi yansıtırsak, yabancılar da ilgi duyar. Bugün 10 bine yakın Adanalı katıldı, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk de, Doğa Yürüyüşü ve Dağ Şenliği'nin bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiklerine değinerek, "Bu organizasyon ortak bir sinerjiyi de ortaya koymuştur. Türkiye'ye örnek bir çalışma yaptık. Şenliğimiz ulusal boyuta ulaştı. Uluslararası boyuta ulaşması da mümkün olacak. Ağaca, yeşile, ormana sahip çıkalım ki, gelecek nesillere de çok daha güzel bir Adana bırakmış olalım" dedi.

Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kirişçi de, çevrenin herkesin koruması gereken bir ortam olduğuna dikkat çekerek, "Çevre bilinci nasıl oluşur? Öncelikle çevreyi koruması gerekenlerle doğayı buluşturmak gerekir. Öncelikle bu kentin insanlarının bu kente ait güzellikleri yerinde görmeleri gerekir. Bunla ilgili kültür oluşunca uluslararası boyut da kazanır" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz ise, orman personelinin 32 gündür şenlik için hazırlık yaptığını belirtirken, etkinlik kapsamında 21 bin ekmek, 23 bin adet pet şişe suyu, 2 ton et kullanıldığını belirtti.

Protokol mensupları daha sonra alanda vatandaşlarla omuz omuza vererek davul-zurna eşliğinde karşılıklı halay çekti. Ardından sahne alan Grup Laçin, birbirinden hareketli parçalarını seslendirerek davetlilere güzel anlar yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title