Haberler

Adana: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kızılay Derneği Adana Şubesi, Engellilere Piknik Düzenledi.

Kızılay Derneği Adana Şubesi, engellilere piknik düzenledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla DSİ Baraj Piknik Alanı'nda düzenlenen pikniğe, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam da katıldı. Engelli vatandaşlarla birlikte kebap yiyen davetliler, daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çekip oynadı.

Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, engelli vatandaşlara yönelik konut yapılması için Adana Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ'nin ortak çalışma içerisinde olduğu müjdesini verdi. Konutların peşinatsız 100 YTL taksitlerle engelli vatandaşlara verileceğini belirten Torun, "Bugün burada bunun müjdesini veriyorum. Bu proje için Sofulu Beldesi civarında yer temini için çalışma yapılıyor. 100 YTL taksiti ödeyemeyecek durumda olanlara da kolaylık sağlayacağız. Maddi durumu iyi olmayanların taksitlerinin bir kısmı kaymakamlıklar aracılığıyla devlet tarafından karşılanacak" dedi.

Engelli vatandaşların sorunlarının acilen çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Kızılay derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam da, katlanarak devam eden sorunları çözebilmenin temel yolunun, toplumun tüm kurumlarının ve tüm kesimlerinin ortak çabasıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Sağlam, "Engelli bireylere götürülecek nitelikli, nicelikli ve öncelikli hizmetlerin yeterince sağlanabilmesi, devlet, üniversiteler ve demokratik kitle örgütlerinin ortak seferberliğiyle mümkün" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title