Haberler

Adana: 3.5 Milyar Euro'luk Ab Desteği

Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı Ayhan Şenbayrak, Adana'nın "göç alan iller" kapsamına alınmamasının önemli bir fırsatın kaçırılmasına neden olacağını söyledi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı Ayhan Şenbayrak, Adana'nın "göç alan iller" kapsamına alınmamasının önemli bir fırsatın kaçırılmasına neden olacağını söyledi.

Şenbayrak, 2013 yılına kadar Avrupa Birliği'nden gelecek 3.5 milyar Euro'luk desteğin aslan payının cazibe merkezi olarak belirlenen 12 kente verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, "Göç almadığımızı savunan hükümetimiz, bu kez de Adana'yı cazibe merkezi olarak seçmedi. Financial Times'in 'Avrupa'nın potansiyeli en büyük kenti' olarak belirlediği Adana'nın hükümetimiz tarafından nasıl cazibe merkezi seçilmediğini merak ediyorum" dedi.

AB'den aktarılacak 3.5 milyar Euro'luk desteğin 2.5 milyar Euro'sunun aralarında Konya, Kayseri, Gaziantep gibi komşu illerin de bulunduğu 12 il için harcanacağına dikkat çeken Şenbayrak, şunları kaydetti:

"Adana'yı ilgilendiren hayati kararlar alınırken lobi eksikliğini bir kez daha hissettik. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 500 bin insana kucak açan Adana, sorunlarıyla baş başa bırakıldı. AB'nin desteğini kullanacak iller arasında Adana ilk sırada yer almalıydı."

Belirlenen 12 ilin, 2.5 milyar Euro'luk bölümü kentsel ve çevresel altyapı projeleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ile istihdam yaratıcı kamu yatırımları için kullanacağının altını çizen Şenbayrak, "Aldığımız göçle Adana'da Hakkari'yi andıran mahalleler oluştu. Bu kentte işsizlik oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Altyapıya, istihdamın sağlanmasına yönelik harcanacak AB'nin bu fonları sorunlarımızın giderilmesine önemli katkı sağlayabilirdi. Adana lobisinin harekete geçirilerek, 12 il arasına Adana'nın da eklenmesini mutlaka sağlamalıyız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title