Haberler

Adalet Bakanı Şahin, Jandarmanın Dinleme İzninin Kaldırılması Başvurusunu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Yaptığını Açıkladı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Jandarmaya Dinleme İzni Verilmesine İlişkin Kararı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Başvurusu Üzerine Yargıtay'a Taşıdıklarını Söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, jandarmaya dinleme izni verilmesine ilişkin kararı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın başvurusu üzerine Yargıtay'a taşıdıklarını söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Şahin, Jandarma Genel Komutanlığı'na telefon dinleme konusunda verilen mahkeme izninin kaldırılması için Adalet Bakanlığı'nın Yargıtay'a başvuruda bulunması ile ilgili soru üzerine, bu talebin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Adalet Bakanlığı'na geldiğini, Adalet Bakanlığı'nın da başvuruyu Yargıtay'a ilettiğini ifade etti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın başka kurumların aldığı izinlerle ilgili talepte bulunması halinde bunları da Yargıtay'a götüreceklerini belirten Şahin, Adalet Bakanlığı olarak bu konuda re'sen hareket etmediklerini dile getirdi. Şahin, "Emniyet veya MİT ile ilgili verilen dinleme izni konusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bir başvurusu olursa bunu da aynı şekilde Yargıtaya iletiriz" diye konuştu.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title