Haberler

Adalet Bakanı Şahin, DTP'nin Kapatılması İçin Dava Açılmasından Mutlu Olmadığını Açıkladı

Kocaeli Kartepe'de Yeni Anayasanın Tartışıldığı Abant Toplantısına Katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başsavcılığı'nın DTP'nin Kapatılması İçin Dava Açmasıyla İlgili Soruyu Cevaplandırırken, Böyle Bir Haberi Almaktan Mutluluk Duymadığını Söyledi.

Kocaeli Kartepe'de yeni anayasanın tartışıldığı Abant toplantısına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başsavcılığı'nın DTP'nin kapatılması için dava açmasıyla ilgili soruyu cevaplandırırken, böyle bir haberi almaktan mutluluk duymadığını söyledi.

Toplantıya öğle yemeği için verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Yargıya intikal etmiş bir konuda Adalet Bakanı olarak değerlendirme yapmam uygun olmaz. Ancak yeni bir anayasa konulu tartışma platformunda böyle bir haberi almış olmaktan dolayı pek mutluluk duymadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü yeni bir anayasa demek, daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa demektir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bunları burada Türk aydınları ile birlikte

değerlendirirken, bir siyasi parti hakkında dava açılmış olunması tabii hoşuma giden bir şey değil. Ancak bu tablo ile ilgili önce siyasiler kendilerini bir çek etmelidirler" dedi.

Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, DTP milletvekillerini kastederek, "Engellersek dağa çıkarlar" şeklindeki sözü hatırlatıldığında ise "Türkiye siyasi parti mezarlığı görüntüsünden kendini kurtarmalıdır. Bu konudaki en büyük sorumluluk da siyasetle meşgul olanlara düşmektedir" diyerek ayrıntıya girmedi.

(GA-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title