Haberler

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Gazetecilerin İftarına Katıldı

Büyük Antakya Oteli'nde düzenlenen iftar programında Bakan Sadullah Ergin'e Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de eşlik etti.

Büyük Antakya Oteli'nde düzenlenen iftar programında Bakan Sadullah Ergin'e Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de eşlik etti. İftardan sonra konuşan Bakan Ergin, "Türkiye'yi Türkiye yapan şey, sahip olduğu zenginliklerle beraber yaşayabilme potansiyelidir. 76 milyonun içerisinden herhangi bir grubu, unsuru ayrıştırırsanız geriye kalan şey Türkiye olmaktan farklı bir şey olur. Onun için biz birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Türkiye'nin bugün burada oluşunun temel sebebi temin etmiş olduğumuz siyasi ekonomik istikrarın yanında sosyal dayanışmamızdır" dedi.

Bölge ve dünya olarak zor şartlardan geçildiğini ancak Türkiye'nin dört bir yanındaki ülkelerin de zorda olduğunu belirten Bakan Ergin; "Bölgemiz ve dünyamız zor bir süreçten geçiyor. Kabul ediyorum. Avrupa'da ekonomik kriz gerçekten had safhaya gelmiş. Akdeniz havzasında baktığınız zaman kuzeyinde güneyinde ciddi problemler var. Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz, İrlanda çok ciddi sorunlarla mücadele ediyor, boğuşuyorlar. Akdeniz'in güneyine inin Afrika'nın kuzeyi Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Suriye Irak gerçekten sıkıntının, çatışmanın üzüntünün, gözyaşının, akan kanın coğrafyası haline gelmiş. Bütün bunlar sosyal, ekonomik ve siyasi problemlerin arasında kalmış bir ülke Türkiye. Çevremizde yaşananlardan bir miktar çıkarım yaparak tarihten ve geçmişten gelen dayanışmamızı ön plana koyarak sadece kendimiz için değil yavrularımız için de bundan çok müspet sonuçlar çıkarıp geleceğe, yan yana omuz omuza birlikte yürümeyi başarmamız lazım" diye konuştu.

Eğer ülkenin tüm dinamikleri yan yana durursa ülkenin hızına kimsenin yetişemeyeceğini aktaran Bakan Ergin, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Antakya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title