Haberler

Adalet Bakanı, Hakim ve Savcılardan Adaletli Olmalarını İstedi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Partisince Düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı. Adalet Bakanı Şahin, Hakim ve Savcılara Adaletli Olmaları Uyarısında Bulunarak, "Günlük Siyasi Çekişmelerin Arasında Olmayın. Bunlarla Uğraşmayın" Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da partisince düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Adalet Bakanı Şahin, hakim ve savcılara adaletli olmaları uyarısında bulunarak, "Günlük siyasi çekişmelerin arasında olmayın. Bunlarla uğraşmayın" dedi.

Cam Piramit Aspendos Salonu'nda düzenlenen Ak Parti Antalya İl Teşkilatı Mayıs Ayı Danışma Meclisi ve İstişare Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Şahin, yargıyla ilgili tartışmaları burada da sürdürdü.

ADALETTEN AYRILMAYIN Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Adalet Bakanı Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının hakim ve savcılara 1.5 yıl önce maaşlarına yüzde 40 artış sağladığını belirterek, "Hakim ve savcılarımızın maaşları Başbakanlık müsteşarının seviyesine getirildi. Maaşlarını ekonomik sıkıntı çekmesin diye ama kendilerinden bu millet ve bu millet adına bizim beklentimiz şudur. Adaletten ayrılmayın, haktan ayrılmayın. Günlük siyasi çekişmelerin arasında olmayın. Bunlarla uğraşmayın. Adalet mülkün temelidir kuralı neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edin. Bunu söylerken o şekilde hareket etmiyorlar demiyorum, bu konuya daha fazla önem göstersinler diye altını çizerek söylüyorum." Yandaş yargı organlarına falan ihtiyaçları olmadığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Yargı organlarımızın ve kurumlarımızın hiç kimsenin yandaşı olmasını istemiyoruz. Sadece hakkın, hukukun, adaletin yanında olmalarını istiyoruz. Yargı alanındaki hizmetlerimize her gün biraz daha fazla gayret ederek devam edeceğiz. Çünkü adaletin mülkün temeli olduğuna inanıyoruz." MUHALEFET HER ŞEYE MUHALEFET ETMEMELİ Konuşmasında muhalefet partilerine de yüklenen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Muhalefet demokrasilerde olmazsa olmazdır. Muhalefet olmazsa zaten demokrasi olmaz. Çünkü muhalefet alternatif iktidar demektir. Muhalefet aslında şöyle olmalıdır. Doğru olduğunu bildiği her şeye destek veren, yanlış bildiğini de açıkça söyleyendir. Ama biz doğruda olsa yanlışta olsa her şeye muhalefet eden bir muhalefet eden anlayışı var. Bundan muhalefet partilerimizin süratle uzaklaşmalarını diliyorum." Yararlı bir şey varsa destek verin lütfen diye çağrıda bulunan Şahin, şunları söyledi: "Bana göre bundan prim de yaparsınız. Muhalefet partisi olarak Türkiye'nin insanın lehine olan kanun çıkıyor, biz de buna destek verdik arkadaş. Biz de bunun yasalaşması için gayret ettik. Bu çorbada bizim de tuzumuz var demek siyasette avantaj değil mi." Toplantıya, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İl Başkanı Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve partililer katıldı.

Toplantı sonunda partilerinden istifa ederek Ak Partiye katılan Kaş Kalkan Belediye Başkanı Mustafa Şalvarlı, Gündoğdu Belediye Başkanı Hüseyin Nalcı ve 4 Meclis üyesine Adalet Bakanı Şahin tarafından rozetleri takıldı.

(SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title