Haberler

Adalet Bakanı Gül'den, Firari FETÖ'cüyü Serbest Bırakan Yunanistan'a Mektup

Güncelleme:

Adalet Bakanı Gül, Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden birinin serbest bırakılması kararına ilişkin Yunan mevkidaşı Kondonis'e mektup gönderdi ve "Yunanistan suçlular için toplanma merkezi oldu" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kondonis'e darbe girişiminin ardından bu ülkeye kaçan ve iadeleri talep edilen 8 darbeciden Süleyman Özkaynakçı hakkında Yunanistan Danıştayınca geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına yönelik verilen karara tepki gösteren mektup gönderdi.

İADE TALEBİNİN 3 KEZ REDDEDİLDİĞİ HATIRLATILDI

Gül, mektubunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 251 kişinin şehit düşmesi, 2 binden fazla vatandaşın da yaralanmasına neden olan teröristler arasında yer alan 8 askerin yağmaladıkları helikopterle Yunanistan'a kaçtığını hatırlattı.

Söz konusu 8 kişiyle ilgili Türkiye'nin iade talebinin üçüncü kez reddedildiğini bildiren Gül, bir teröristin serbest bırakılmasını üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

"YUNANİSTAN DAYANIŞMAYA GÖLGE DÜŞÜRDÜ"

Komşu ve dost ülke olarak Yunanistan'ın, Türkiye'deki demokrasiye, demokratik kurumlara, seçilmiş cumhurbaşkanına ve hükümete karşı yapılan darbe girişimini asla kabul etmediğini, meşru görmediğini, kınadığını ifade eden ilk ülkelerden olduğunu dile getiren Gül, sonraki süreçte Yunanistan'ın teröristleri koruyan, onlara ev sahipliği yapan tutum içinde bulunduğunu gördüklerini, bunun da iki ülke arasındaki dayanışmaya gölge düşürdüğünü anlattı.

"YUNANİSTAN SUÇLULAR İÇİN TOPLAMA MERKEZİ HALİNE GELDİ"

Gül, Kondonis'in darbeci askerlerin serbest kalacaklarına işaret eden açıklamalarının darbe, terörizm ve terörist faaliyetlerde bulunanlara destek verdiğini vurguladı.

FETÖ mensubu hakim ve savcılar ile bazı terör örgütü üyelerinin Yunanistan'a kaçmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını anımsatan Gül, "Darbe girişiminden bu yana müşahede ettiğimiz bir husus, Yunanistan'ın ülkemizdeki suçlular için güvenli bir liman olduğudur. Yaklaşık 2 yıllık bir sürede ülkemizdeki terör örgütlerinin eli kanlı mensuplarının Yunanistan'da bulunduğu, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçtikleri veya geçmeye çalışırken yakalandıkları bilinmektedir. Yunanistan suçlular için adeta bir toplanma merkezi haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"DARBECİ ASKERLER SINIR DIŞI EDİLMELİ"

Darbeci askerlerin Türkiye'ye iade edilmeleri gerektiğine dikkati çeken Gül, mektubunda şunları kaydetti:

"Terörist darbe girişiminin hemen ardından Başbakan Aleksis Çipras ve onun şahsında Yunanistan hükümetinin, ülkemizin maruz kaldığı darbe girişimi sonrasında Türkiye'ye verdiği desteğin sözde kalmadığını görmek istiyoruz. Bunun ilk adımı, darbeci teröristlerin Yunanistan'da kalamayacaklarının ilanı ve ardından derhal ülkemize sınır dışı edilmeleridir. Dünyanın hiçbir yerinde himaye görmemesi gereken teröristlerin sınır dışı edilmesi yoluyla girişimde bulunmanızı bekliyorum. Bu teröristlerin korunmadıklarını görmek uluslararası hukukun gereğidir. Terörle ortak mücadelenin zorunlu bir halidir. Hukuk devleti olan her ülkenin yapması gereken tavırdır. Halklarımız arasında bu konunun bir yara olarak kalmasını hiçbirimizin arzu etmediğine inanıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Abdülhamit Gül Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title