Haberler

Adalet Bakanı Ergin'e Zahid Akman Sorusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, Türk Ceza Kanununa Göre (TCK), Türkiye'de de Yargılanması Gerektiğini Savunarak, 'Savcılık Makamları, Üstüne Düşen Yasal Görevi Neden Yapmıyor?' Diye Sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, Türk Ceza Kanununa göre (TCK), Türkiye'de de yargılanması gerektiğini savunarak, ''Savcılık makamları, üstüne düşen yasal görevi neden yapmıyor?'' diye sordu.

Kart, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Akman'ın, Almanya'ya girişinde herhangi bir yasak ya da tedbir bulunmadığı konusunda Alman resmi makamlarının düzenlediği belgede tahrifat yaptığı iddiasıyla Frankfurt Eyalet Mahkemesinde, hakkında açılan davada 6 aydan 10 yıla kadar ceza talebinde bulunulduğunu belirtti.

Akman'ın, bu belgeyi Türkiye'de de kullandığını ifade eden Kart, ''TCK'ya göre; fiilin kısmen veya tamamen Türkiye'de işlenmesi halinde, kişi hakkında başka ülkede mahkumiyet olsa bile, adı geçen bu eyleminden dolayı suça iştirak eden diğer kişilerle birlikte Türkiye'de de yargılanmalıdır'' dedi.

Kart, önergesinde, ''Cumhuriyet Savcılık makamları üstüne düşen yasal görevi neden yapmamaktadır? Savcılara talimat vermemek, tavsiye ve telkinde bulunmamak kaydıyla; olay ve konuyu Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu (HSYK) ya da başka birim nezdinde değerlendirecek misiniz? Yoksa Başbakan'ın, Akman'ı sahiplenmesi ve himaye etmesi gibi, Adalet Bakanlığı da Başbakan'ın yasa, hukuk ve etik tanımayan tavırlarını sürdürecek mi?'' sorularına yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title