Haberler

Adalet Bakanı Ergin, Çadır Kentte Suriyelilerle İftar Açtı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve eşi Şükran Ergin, ülkerindeki olaylardan kaçarak Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadırkentte kalan ilimizde misafir edilen Suriyelilerle iftar açtı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve eşi Şükran Ergin, ülkerindeki olaylardan kaçarak Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadırkentte kalan ilimizde misafir edilen Suriyelilerle iftar açtı.

Yayladağı'ndaki çadır kentte gerçekleşen programa, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz'in yanı sıra, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve kurum müdürleri eşleri ile birlikte katıldı.

Suriyeli çocukların hazırladığı birbirinden renkli gösterilerle karşılanan Bakan Ergin, gösteriler sonrasında miniklere çeşitli hediyeler verdi.

SİZLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN MİSAFİRİSİNİZ

İftar yemeği sonrasında toplantı salonunda basın toplantısı yaparak Suriyelilere hitap eden Bakan Ergin, Suriyelilerin Ramazan ayını tebrik ederek, "Biliyorum, bu Ramazan sizler için sıkıntılı geçiyor. Memleketinizden köyünüzden, şehrinizden uzaktasınız. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin misafirisiniz. Bizler de bu akşam burada sizlerin misafiriyiz. Gönül arzu ederdi ki bu şartlar olmasın, bizler de gelip sizleri köyünüzde, memleketinizde, evlerinizde ziyaret edelim. İnşallah en yakın zamanda bu ortam da oluşur" dedi.

Bakan Ergin, ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriyelilerin emniyet ve güven içerisinde memleketlerinde yaşayabilmesi için Türkiye'nin elinden gelen gayreti gösterdiğini de ifade ederek, "Bunlar, Suriye içinde yaşayanların ve dışarıya çıkmak zorunda kalan sizlerin huzurlu olmanız için, çoluk çocuğunuzla barış içerisinde kendi coğrafyanızda yaşayabileceğiniz bir ortam oluşturmak için yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Ergin şöyle devam etti; "Barış ve huzur ortamı sağlanıncaya kadar bizim misafirimizsiniz, her türlü sıkıntınız, kendi sıkıntımızdır. Tabii ki bu kamplarda yaşamı uzun süre devam ettirmek çok kolay değil, sıkıntılarınızı anlamaya çalışıyoruz, yardımcı olmaya, çözmeye çalışıyoruz. Ne yaparsak yapalım, evinizdeki, köyünüzdeki, şehrinizdeki ortamı size burada tesis etme imkânımız yok. Mevcut eksikleri ve sıkıntılarınızı kamplardaki görevlilerimizle paylaşmanız halinde elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Sizler de huzur içerisinde topraklarınıza, dönebileceksiniz inşallah. Bayram gibi kutlayacağımız Bayramlara erişmeyi Mevlam nasip etsin bizlere" diye konuştu.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, Suriyelilerin Ramazan ayını tebrik ederek, " Memleketlerinizden uzakta zor günler geçirdiğinizi biliyoruz. Elimizden geldiğince evinizdeymiş gibi hissedesiniz diye çalışıyoruz. Sizleri evinizdeymiş gibi hissedesiniz diye görev yapan tüm arkadaşlarıma ve onlara göstermiş olduğunuz yardımdan dolayı teşekkür ederim. Bu akşam Sayın Adalet Bakanımız misafirimiz, Ramazan ayında iftar sofrasını sizlerle paylaşmak için burada bulunmayı istediler. Sizlerle birlikte olmaktan hepimiz son derece mutluyuz" diye konuştu.

Ziyareti kapsamında, Çadırkent Çocuk Merkezi'nin yanı sıra Çadırkent Sağlık Merkezi'ni de ziyaret eden Bakan Ergin, burada tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ayrıca çadırkentte dünyaya gelen bebeklere altın takarak ailelerine çeşitli hediyeler verdi.

Kadınlara yönelik kursların verildiği Çadırkent Kurs Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Ergin, kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Ergin ve beraberindekiler, yaklaşık 50 öğrencinin eğitim gördüğü, Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title