Haberler

Adalet Bakanı Çiçek: "Yargıtay'ın İç Bünyelerine Karışmayız"

Hükümet, TBMM Adalet Komisyonu'nda 4 Haftadır Görüşülemeyen, "Yargıtay Yasa Tasarısı"nı Genel Kurul'a İndirme Kararı Aldı. CHP'lilerin Karşı Çıktığı ve Önergelerle Çalışmaları Kilitlediği, "Yargıtay Yasa Tasarısı" Adalet Komisyonu'nda Görüşülmeden TBMM İçtüzüğü Gereği, Genel Kurul'a İndiriliyor.

Hükümet, TBMM Adalet Komisyonu'nda 4 haftadır görüşülemeyen, "Yargıtay Yasa Tasarısı"nı Genel Kurul'a indirme kararı aldı. CHP'lilerin karşı çıktığı ve önergelerle çalışmaları kilitlediği, "Yargıtay Yasa Tasarısı" Adalet Komisyonu'nda görüşülmeden TBMM İçtüzüğü gereği, Genel Kurul'a indiriliyor.

TBMM Adalet Komisyonu AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan Başkanlığı'nda toplandı. Komisyon 4 haftadır CHP'lilerin önergelerle kilitlediği "Yargıtay Yasa Tasarısı"nı yine görüşemedi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Yargıtay Yasa Tasarısı"nı CHP'yle uzlaşmaya gidemedikleri için komisyondan çekeceklerini açıkladı.

Adalet Bakanı Çiçek, tasarıyı iyi niyetle hazırladıklarını, ancak CHP'nin geneli üzerinde bir tavır sergilediğini belirterek, "İstedik ki, muhalefetinde olumlu katkıları olsun. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nda da düzenlemeye gidecektik. Ama anladığım kadarıyla CHP'nin bu tasarının geneli üzerinde bir tavrı var.Bu tasarıyı daha fazla komisyonda tutamayacağımızı anladım. İçtüzük gereği Genel Kurul'a indireceğiz" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Yargıtay Genel Kurulu'nun toplanacağı bilgilerinin kendilerine geldiğini ve söz konusu tasarıya karşı tepki koyabileceklerini söylemesi üzerine Bakan Çiçek, "Yargıtay'ın kendi iç meselesi. İç bünyelerine karışamayız. Bu tasarıyı hazırlama aşamasında, Yargıtay Başkanlığı'nın iki önemli üyesinin de emekleri oldu. Kulis bilgilerle değerlendirme olmaz. Bana da bu yasa niye çıkmıyor diye soruyorlar. Böyle olursa aksi halde bu yasa çıkmaz" diye konuştu.

Bu arada TBMM İçtüzüğü gereği komisyonlarda tasarı ve teklifler 45 gün içerisinde görüşülebilir. Hükümet isterse hazırladığı tasarıyı Genel Kurul'a indirebilir.

Komisyon daha sonra, "Elektronik Ortamda İşlenen Suçların Önlenmesine" yönelik hükümet tasarısını görüştü. Hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, tasarının elektronik ortamda işlenen suçlarla ilgili önleyici tedbirleri içerdiğini belirterek, " bilişim suçlarının cezalandırılmasına ilişkin tasarı ise Başbakanlıkta bekliyor" dedi. Bilgisayar ve internet teknolojisinin büyük yararlar sağladığını kaydeden Bakan Çiçek, teknolojik gelişmenin beraberinde sorunlar da getirdiğine dikkat çekti. Çiçek, "Ne yazık ki, hukuk sistemleri, bu gelişmenin gerisinde kalıyor. Bu alanda suçun önlenmesi için denetime ihtiyaç var" dedi.

HER YERDE İNTERNET KAFE

Türkiye'de son yıllarda, en ücra köşelerde bile internet kafeler açıldığını, bunun toplumun yeniliğe ve teknolojiye ne kadar aşina olduğunu göstermesi açısından takdir edilecek bir husus olduğunun söyleyen Çiçek, " Ancak bunun ötesinde bu internet kafeler veya benzeri yapılaşmalar kontrol edilmezse, denetime tabi tutulmazsa veya belli bir denetim altına alınamazsa, bunun ne gibi sonuçlar ortaya çıkardığını gazete sayfaları ile adli makamlara intikal eden dosyalardan biliyoruz. Açıkçası bugün bir kısım yerlerde teknolojinin kötüye kullanılması gibi bir tehlikeyle Türkiye karşı karşıyadır. Nitekim iletişim araçlarının suistimal edilmesi suretiyle uyuşturucu madde alışkanlığı, cinsel istismar, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden yayınların çok yaygın bir şekilde buralarda kullanıldığını, gençlerin, çocuklarımızın bu tip bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu yaşanan trajik olaylardan biliyoruz" diye kaydetti. Görüşmelerin ardından tasarı bir alt komisyona havale edildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title