Haberler

Adalet Bakanı Çiçek, Ollı Rehn ile Görüştü

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Terörün Devam Ettiği ve İnsanların Hayatlarını Kaybettiği Bir Ortamda Özgürlüklerle İlgili Düzenlemeler Yapmanın Ne Kadar Zor Olduğunu Herkesin İyi Bilmesi Gerektiğini Belirtti. Çiçek, Avrupa'nın Son Bir Yılda Özgürlükler Konusunda Çok İyi Örnekler Ortaya Koymadığını Söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terörün devam ettiği ve insanların hayatlarını kaybettiği bir ortamda özgürlüklerle ilgili düzenlemeler yapmanın ne kadar zor olduğunu herkesin iyi bilmesi gerektiğini belirtti. Çiçek, Avrupa'nın son bir yılda özgürlükler konusunda çok iyi örnekler ortaya koymadığını söyledi.

Ankara'da temaslarda bulunan AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ile görüşen Çiçek, 3 Ekim 2005'te müzakerelere başlanmasından beri geçen bir yıllık sürenin gelişmelerini değerlendirdiklerini, Türkiye'nin belli bir süreden beri AB ile ilgili samimi ve kararlı çabalar göstererek, önemli adımlar attığını ve önemli yasal düzenlemeler yaptığını kaydetti. Çiçek, Kopenhag siyasi kriterleriyle ilgili olarak yapılan bu düzenlemelerin hemen hemen tamamının Adalet Bakanlığı tarafından tasarı olarak hazırlandığını, hükümetin bunları benimsediğini ve TBMM'nin de yasalaştırdığını hatırlattı.

Bakan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye evvela özgürlüklerle ilgili düzenlemeleri terör ortamında yapmaktadır. Başka ülkeler için terör bir güvenlik sorunu olabilir. Ama bizim için güvenlik sorunu olmasının ötesinde, bununla birlikte ayrıca bir özgürlük sorunudur. Terör devam ettiği, her gün insanların hayatlarını kaybettiği bir ortamda özgürlüklerle ilgili düzenlemeler yapmanın ne kadar zor olduğunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor.''

Olli Rehn de, açıklamasında, yargı reformu ve ifade özgürlüğü konularını ele aldıklarını belirterek, 301. maddeye ilişkin tutumları hakkında, ''Çünkü mevcut durumda 301 ifade özgürlüğüne kısıtlamalar getiriyor ve içtihat da bu kısıtlamaların önünü açar durumda'' dedi.

Rehn, Çiçek ile aynı zamanda Türkiye için son derece önemli bir konu olan terörizm konusunu da ele aldıklarını, daha önce de pek çok kez dile getirdiği gibi PKK terörünü kınadıklarını ve Türkiye'yi terörle mücadelesinde desteklediklerini kaydetti. Rehn, bu çerçevede, terörden mağdur olan kişileri ve ailelerini de çok iyi anladıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title