Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ, Gençlerle Buluştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin, "Bu sistem, istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, zayıf iktidarları ortadan kaldırıyor, hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin, "Bu sistem, istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, zayıf iktidarları ortadan kaldırıyor, hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor. Terör örgütlerinin en çok korktuğu şey budur. Bu, Türkiye'nin terörle etkin, başarılı ve netice alıcı mücadelesine büyük güç katacaktır. Teröristlerin ve terör örgütlerinin, korkusu da bundandır." dedi.

Kocaeli Bilim Merkezi'nde "Genç Kürsü" programında konuşan Bozdağ, yeni sistemin, millet ve devletin bekası için son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, son 15 yılda önemli atılımlar yaptığını ifade eden Bozdağ, yeni dönemde siyasi istikrarın, güçlü iktidarın, iyi yönetimin ve bunun doğuracağı güvenin, ülkeye yapacağı kazanımları hep beraber göreceklerini kaydetti.

Bozdağ, geçenlerde bir genel başkan yardımcısının "Cumhurbaşkanı kararnamesiyle af çıkarabilir" dediğini anlatarak, söz konusu kişinin, milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğini belirtti.

Bir kişinin de "Cumhurbaşkanı kararnamesiyle eyalet sistemine geçer" şeklinde ifadesinin bulunduğunu aktaran Bozdağ, "Yemin ediyor, bir de namusu, şerefi, haysiyeti üzerine yemin ediyor. Eğer namus, şeref ve haysiyetin zerresi olsa bu lafı söylemez ama yemin ediyor. Anayasanın 123, 124. ilgili maddelere bakın, idarenin bir bütün olduğu açık bir şekilde yazar ve idareye ilişkin bütün düzenlemelerin kanunla yapılacağı da yazar. Orada Cumhurbaşkanı kararnamesiyle bir düzenleme yapma imkanı yok." diye konuştu.

"Devletin üniter yapısında değişiklik yok"

Türkiye devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu, üniter yapıda kimsenin değişiklik yapamayacağına dikkati çeken Bozdağ, şöyle devam etti:

"Var mı burada değişiklik? Yok. Ama adam çıkıyor, milletin gözünün içine baka baka böyle diyor. 'Devletin idari mekanizmasıyla ilgili değişiklik yapılamaz' diyor, 'idare bir bütündür', anayasa öyle diyor. 'Bu da kanunla düzenlenir' diyor. Çıkıp 'Cumhurbaşkanı kararnamesiyle böyle olacak' diyorlar, bir algı operasyonu buradan yürütüyorlar. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle olacak şey; sadece bakanlıkların kuruluş, görev ve yetkileri, merkez ve taşra teşkilatının nerelerde kurulacağına ilişkin şeyler, üst düzey kamu görevlilerinin atanmaları ve görevden alınmaları düzenlenecek."

Bir öğrencinin "Seçilme yaşı 18'e indirilecek, seçilmek isteyen gençlere devletimiz bir destek sağlayacak mı?" sorusu üzerine Bozdağ, milletvekilli seçilmenin, önce Allah'ın takdiri, sonra da milletin iradesiyle olduğunu söyledi.

Çiftçi çocuğu olduğunu aktaran Bozdağ, "Bu ülkede Allah'a hamdolsun bakan oldum, vekil oldum. Parayla olmadım, arkamda gücüm olduğu için de olmadım. Siz alın terinizi silersiniz, çalışırsanız, isterseniz elde edemeyeceğiniz hiçbir şey olmaz." dedi.

Gençlere sorumluluk vermekten korkulduğunu belirten Bozdağ, evlatlarına güvenen anne ve babaların çocuklarının başarılı olduğunu söyledi.

Bozdağ, gençlerin cumhurbaşkanı, milletvekili, belediye başkanı seçtiğini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Buna ehiliz, vekilliğe aday olunca ehil değiliz. Askere gitmeye, şehit olmaya, gazi olmaya ehil miyiz? Ehiliz. Kaymakam olup 24 yaşında ilçeyi yönetiyor muyuz? Doktor olup canlarını bize emanet ediyorlar, herkes bize güveniyor ama vekilliğe gelince güvenmiyor. 18'ini dolduran birisi 80'lik Baykal'a oy verince çoluk çocuk sayılmıyor ama kendi aday olunca çoluk çocuk sayılıyor. Bizim gençlerimiz her şeye layık. 'Zenginlerin çocukları olacak, bakanlar çocuklarını yapacak...' Bunu ifade eden adamlar, siyasetin s'ini bilmeyen adamlar. Halk siyasetçinin adil ve dürüst olanını sever. Öbür türlü öyle bir imkan vermez, hiçbir parti bunu yapmaz, yapılmasına da izin vermez. AK Parti'de belediye seçimlerinde, milletvekillerinin ve il yönetiminde olanların akrabalarının aday olmasına izin vermeyen bir kuralımız var. Şu anda 25 yaşında birisi vekil olabiliyor. Şu anda vekiller, bakanlar şunlar bunlar, 25 yaşında oğlu veya kızı varsa aday yapamaz mı? Yapabilir. Kaç tane bakanının 25 yaşında oğlu veya kızı milletvekilidir? Var mı öyle bir oran? Bakın etrafınıza, var mı? Yok. 18 yaşına geldiğinde de olmayacak. Kafa karışıklığı çıkarmaya gayret ediyorlar. Bunların yaptığı ahlaki değil, bir algı operasyonudur."

Bozdağ, yargıyı bir partiye mal etmek, bir partiyle yargıyı özdeşleştirmenin yargıya yapılacak en büyük kötülük olduğunu dile getirerek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) atanmak için de belirli kıdem ve şartlar gerektiğini söyledi.

"Pkk terör örgütü planlı eylem yapma kabiliyetini kaybetmiştir"

"Terör bitecek mi?" sorusu üzerine Bozdağ, terör örgütlerinin devletler için bir mikrop olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O mikrobu yok edecek şey, siyasi istikrar, güçlü iktidar, hızlı karar alma ve hızlı yönetmektir. O yüzden terör örgütleri; siyasi istikrar doğuracak, güçlü iktidar kuracak, hızlı karar alıp uygulayacak, etkin bir yönetim ortaya koyacak sistemi istemezler. Kargaşada onlar kendilerine daha kolay rol buluyorlar. Zayıf hükümetler döneminde daha fazla eylem yapıyorlar. Şimdi eylem yapabiliyorlar mı? PKK terör örgütü planlı eylem yapma kabiliyetini kaybetmiştir. Canlı bomba neden oluyor? Çaresizlikten, eylem kabiliyetini kaybetmekten. Bu sistem; istikrarsızlığı ortadan kaldırıyor, zayıf iktidarları ortadan kaldırıyor, hızlı ve etkin karar almayı sağlıyor. Terör örgütlerinin en çok korktuğu şey budur. Bu, Türkiye'nin terörle etkin, başarılı ve netice alıcı mücadelesine büyük güç katacaktır. Teröristlerin ve terör örgütlerinin, korkusu da bundandır."

Daha sonra Yozgatlılar Derneği üyeleriyle toplantı yapan Bakan Bozdağ, burada Yozgat'taki yatırımları ve önerilen hükümet sistemiyle ilgili bilgileri paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

title