Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ: "Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Size Kim Tavsiye Etti?"

Kırşehir'de halk mitingine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kimin tavsiye ettiğini sordu.

Kırşehir'de halk mitingine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kimin tavsiye ettiğini sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Türkiye'deki bazı medya çevreleri mi? Yoksa bazı sermaye çevreleri mi? Yoksa Pensilvanya mı tavsiye etti?' dedi.

Partisinin Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitingine katılan ve partililere hitap eden Bozdağ, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bütün partilerin bir araya geldiğini söyledi.

Bozdağ, "Bu aday MHP'nin adayı mı? Asla değil. Bu aday CHP'nin adayı mı? Asla değil. Kimin adayı bu? CHP Genel Başkanı ile MHP Genel Başkanı'nın adayıdır. Genel merkezlerinin dahi adayı değildir. Bakın çok net söylüyorum. MHP'ye gönül vermiş, oy vermiş insanımız, teşkilatlar ve Bahçeli, kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterelim diye istişare ederken, ben buradan Bahçeli'ye soruyorum. Bir defa olsun milyonlarca MHP'liden bir tanesi Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yapalım diye önerdi mi? Önermedi mi? Allah için hiçbirinin aklına gelmemiştir. Bilmezler. Ey Kılıçdaroğlu, CHP'nin adayı kim olsun diye istişare ederken partililerine sordun mu? CHP'ye gönül veren milyonlarca insan İhsanoğlu'nu aday yapalım diye size öneride bulundu mu? Adım gibi eminim bulunmamıştır. Peki daha ileri bir soru daha soruyorum. Bahçeli, kimi aday yapalım diye zihin egzersizi yaparken aklından geçen isimlerin arasında bir defacık olsun İhsanoğlu'nun adı geçti mi? Geçmedi mi? Adım gibi eminim hiç geçmemiştir. O kadar eminim yani. CHP'ye oy verenler önermedi. Peki sen kim olabilir diye düşünürken, acaba aklından geçen isimlerin arasında bu isim yer aldı mı? Almadı mı? Emin olun almadı. Peki o zaman hepimizin sorma hakkı değil mi? Kim size bu ismi önerdi. İhsanoğlu'nu Türkiye'deki bazı medya çevreleri mi? Yoksa bazı sermaye çevreleri mi? Yoksa Pensilvanya mı? Yoksa Ankara'daki kirli odalarda kendini hala güç sahibi zanneden bir kısım karanlık zavallılar mı? Yoksa uluslararası alanda başkaca bulunan çevreler mi tavsiye etti? Allah için kim tavsiye etti?" dedi.

"BİRBİRİNE SİLAH ÇEKMİŞ KİŞİLERİ BİR ARADA TOPLAYAN GÜÇ KİMDİR"

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bu kadar birbirinin karşısında durmuş, birbirine silah çekmiş insanları bir araya getiren güç kimdir? Ama dikkat edin hepsini bir araya getirdiler, hepsini hizaya dizdiler, hepsine aynı adayı allayın pullayın millete satın dediler. Şimdi oturmuşlar konuşuyorlar. Gazetelerde, manşetlerde, anketlerde adamı uçurmaya çalışıyorlar. İstiklal Marşı'ndan bir haberi yok. Her gün gaflarını düzeltme açıklaması yapıyor. Türkiye'den haberi yok, bunlar parlatmaya çalışıyor. Ey Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu hiç boşuna uğraşmayın bu kumaş parlamaz. Bundan daha iyi elbise çıkmaz. Parlatmayı da medya yapamaz sadece, millet yapar. Bu millet 12 yıldır Erdoğan'ı kutup yıldızı gibi parlatmış. Onun gölgesinde başkasını parlatmaz, ona da izin vermez. Olmaz ya, ezkaza oldu. İhsanoğlu Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçildi. Ben şimdi Kırşehirlilere soruyorum. Allah için elinizi vicdanınıza koyun bana bir cevap verin. Seçilen cumhurbaşkanından ve ailesinden MHP Genel Başkanı'ndan, CHP Genel Başkanı'ndan daha fazla İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı oldu diye İsrail sevinir mi, sevinmez mi? Peki Amerika sevinir mi, sevinmez mi? Peki bu Merkel ve AB ülkeleri sevinir mi, sevinmez mi? Ne kadar zayıf Türkiye isteyen varsa güçsüz Türkiye isteyen varsa kukla, krizlerin, kaosların, ekonomik bunalımların Türkiye'sini arzu eden varsa emin olun ezkaza bir şey olsa vallahi zil takıp oynarlar. Türklere teşekkür ederler, bizi Erdoğan'dan kurtardı diye. O gün emin olun bayram ilan ederler" şeklinde konuştu.

"İSLAM DÜNYASINDA YAŞANAN ACILARA HEP BERABER ŞAHİDİZ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece orada mı? Türkiye'de de aynı şey. Hepimiz gördüğümüz manzara karşısında utandık, incindik, hep beraber haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı tavır koyduk. Türkiye hamdolsun ne zaman, nerede kim tarafından olursa olsun insana yönelik her türlü saldırı karşısında insandan yana tavır koymuştur. İsrail'in saldırıları Gazze'nin Müslümanlarını yok ederken, Gazze'nin Müslümanları yanında durmuştur. Esed kendi insanlarını yok ederken, Esed'in yok ettiği mazlumların yanında durmuştur. Hiç endişeniz olmasın. İsrail hükümeti terör saldırılarıyla Gazze'de sadece masum çocukları, kadınları, insanları öldürmüyor. Esed de hakeza. Aynı zamanda insanlığı yok ediyorlar. Vicdanı yok ediyorlar. Büyük bir vahşeti ortaya koyuyorlar."

Mitingin ardından Cemele kasabasına giden Bozdağ, burada yaptığı incelemelerin ardından Kırşehir'den ayrıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Bekir Bozdağ Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title