Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahlat'ın Türk tarihinde çok önemli bir yerinin olduğunu vurgulayarak, " Türkiye'nin üzerinde hesabı ve kitabı olanlar bilsinler ki, böylesi tarihi ve tapuları milletin üzerinde kimse hesap yapamaz." dedi.

Bitlis'teki temasları kapsamında Ahlat ilçesine gelen Bozdağ, kaymakamlık, adliye ve belediye ziyaretlerinin ardından AK Parti Ahlat İlçe Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra ilçedeki Selçuklu Medyan Mezarlığı ile Emir Bayındır Kümbeti'nin bulunduğu alana giderek, kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Recai Karahan'dan bilgi alan Bozdağ, Ahlat'ın Türk tarihi ve kültürünün yanı sıra İslam tarihi ve kültürü bakımından da son derece önemli bir kent olduğunu söyledi.

Bozdağ, Kubbet-ül İslam diye anılan Ahlat'ta dünyanın en büyük anıt mezarlığının bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Burada ecdadımızı ve onların geriye bıraktığı eserleri görme imkanı bulduk. Bir kez daha Anadolu'yu bize yurt bırakan ve Anadolu'nun kapılarını açan ecdadımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Çanakkale, Türkiye'yi ne kadar etkilemişse, Ahlat bir o kadar, belki daha da fazla etkilemiştir. Çünkü Anadolu'nun kapılarını açan bütün hareketler Ahlat'tan başlamıştır. Anadolu'nun Müslümanlaşması, Türkleşmesi, Balkanlara ve Avrupa'ya İslam'ın Anadolu üzerinden yürüyüşü de Ahlat'tan başlamıştır. Burada, bin yıllık bir tarihi kısa sürede görme imkanı bulduk. Türkiye'nin ve Anadolu'nun tapusu Ahlat'tır. Türkiye'nin üzerinde hesabı ve kitabı olanlar bilsinler ki, böylesi tarihi ve tapuları milletin üzerinde kimse hesap yapamaz. Bu bizim gücümüzün, medeniyetimizin ve kültürümüzün kaynağıdır."

Ecdat yadigarı eserlere sahip çıktıkları için kaymakamlığa, belediye başkanlığına ve kazı ekibine teşekkür eden Bozdağ, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve hükümetimiz bundan sonra ki süreçte de milletimizin, devletimizin, vatanımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin merkezi ve tapusu olan Ahlat'ta ecdat yadigarı eserlere sahip çıkmaya devam edecektir. Önümüzdeki zaman için de burada daha önemli adımlar atacağımızı ifade etmek isterim." diye konuştu.

İlçe ziyaretine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Vali Ahmet Çınar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Üyeleri Muharrem Özkaya, Yakup Ata ve Mehmet Durgun, Strateji Daire Başkanı Alpaslan Azapağası ve kurum amirleri katıldı.

Bozdağ, Bitlis'teki temaslarının ardından helikopterle Van'a hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bekir Bozdağ Türkiye Bitlis Ahlat Politika Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title