Haberler

Açlık Grevindeki Öğretmenler İçin Oturma Eylemi

DENİZLİ'de, CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı, kanun hükmünde kararnameyle (KHK) görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için oturma eylemi yaptı.

Denizli'de CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı tarafından, KHK ile görevlerine son verilen, 115 gündür açlık grevi yapan ve bir süre önce de tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça'ya destek için dün (cuma) akşam eylem düzenledi. Gazi Bulvarında saat 18.30'da yapılan eyleme; CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci ile birlikte yaklaşık 50 partili katıldı. Eyleme katılanlar üzerinde 'önce insan' yazılı tişörtler giyerek ellerinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı.

BASKIYA KARŞI BİR DİRENİŞ HİKAYESİ

Grup adına konuşmayı İlçe Başkanı Sedat Demirci yaptı. Demirci, cezaevinde açlık grevini sürdüren Özakça ve Gülmen'in haksız uygulamalara karşı direncin sembolü olduğunu söyledi. Özakça ve Gülmen'in açlık grevinin 75. gününde adaletin işleyişine zarar verecekleri gerekçesiyle tutuklandığını belirten Demirci, Onlar kendileri gibi KHK ile işine son verilen on binlerce kamu emekçisinin savunucusu, hukuksuzluğun ve haksız uygulamaları yapanların karşısında direncin sembolü oldular. Vücutlarının çeşitli uzuvları çalışamaz hale geldi. Bu bir açlık grevi değildir. Zulme ve baskıya karşı bir direniş hikayesidir dedi.

NURİYE VE SEMİH GİBİ ADALET DE ERİYOR

Türkiye'nin kararnamelerle yönetilemeyeceğini vurgulayan Demirci, Nuriye ve Semih'in gözler önünde eriyip giden vücutlarıyla birlikte her geçen gün güven duygusu ve adalet erimektedir. Ülkede adaleti sağlamakla görevliler yaşananları görmezden geliyor. Bizler çocuklarımız için adalet istiyoruz. Azar azar ölmemek için adalet istiyoruz. Geleceğimiz için adalet istiyoruz. Nuriye ve Semih gibi on binler için adalet istiyoruz. Siyasi iktidar olan AK Parti'yi hem uyarıyor hem de adaletli bir şekilde görevini yapmaya çağırıyoruz dedi.

Açıklamanın ardından alanda hak, hukuk, adalet sloganları atıldı, 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gülizar Biçer Karaca Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title