Haberler

Açlık Grevindeki Mta İşçilerine SHP İl Başkanından Destek

Maden Tetkik Arama (Mta) Enstitüsü Doğu Anadolu Van Bölge Müdürlüğü'nde 1999 Yılında İşten Çıkartıldıkları İçin Açlık Grevine Başlayan 12 İşçiye, SHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve Edremit İlçe Başkanı Koçero İmre de Katıldı.

Maden Tetkik Arama (MTA) Enstitüsü Doğu Anadolu Van Bölge Müdürlüğü'nde 1999 yılında işten çıkartıldıkları için açlık grevine başlayan 12 işçiye, SHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve Edremit İlçe Başkanı Koçero İmre de katıldı.

İşten çıkarıldıkları için başlattıkları açlık grevinde 22'nci günlerine giren 12 işçiye, SHP'den de destek geldi. Öğle saatlerinde Mazlum-Der binasında yapılan açlık grevine gelen İl Başkanı Cemal Şen ve Edremit İlçe Başkanı Koçero İmre, işçilere eylemlerinde destek verdiklerini ifade etti. Her gün 7 saatlik açlık grevine başlayan ve işçilere destek vermek için böyle bir karar aldığını belirten Şen, "İşçilere destek olmak ve örnek bir davranış sergilemek için böyle bir karar aldık. Mücadelenin bir parçasının taşımak için bunu yapıyoruz. Bu vesileyle işçilerin seslerini AK Parti hükümetinin duymasını ve gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Eğer AK Parti hükümeti bu onurlu davranışa karşı sesiz kalırsa, SHP'nin iktidara gelmesiyle birlikte bu işçilerin yaşadığı sıkıntılara son vereceğiz" dedi.

(SER-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title