Haberler

Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan'ın, AK Parti'ye Katılmak İçin Başvurması

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde CHP'den istifa ettikten sonra bağımsız olarak görevini sürdürürken geçen hafta AK Parti'ye üyelik başvurusu yapan Belediye Başkanı Şevkan'a, CHP'li belediye meclis üyeleri tepki gösterdi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde CHP'den istifa ettikten sonra bağımsız olarak görevini sürdürürken geçen hafta AK Parti'ye üyelik başvurusu yapan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'a, CHP'li belediye meclis üyeleri tepki gösterdi.

CHP Acıpayam belediye meclisi üyeleri Süleyman Telli, Şeref Tekin, Emel Daşıkan, Sefa Keysan, Hüseyin Ercan ve Şadi Kök'ün yaptıkları ortak yazılı açıklamada, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden 8 ay önce Dr. Hulusi Şevkan'la bütün güçleriyle gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Açıklamada, şöyle denildi:

"İlçemiz için hayati önem taşıyan projelerin başlatılması için 2, 5 yıl önergeler sunduk. Ortak aklın öne çıkmasını ve bir ekip çalışmasını çok arzulamıştık. Belediye başkanı projelerle ilgili olumlu bir çalışma içinde olmadı. Bu süreç içinde belediye gelirlerini artıracak hiçbir proje üretilemediği gibi, kurumlarla olması gereken bağ da kurulamadı. Belediyemizle ilgili kamuoyunda soru işaretleri gün geçtikçe arttı. Bir sözleşmeli personel her şeyi belirler noktaya getirildi.

Temizlik şirketinin elemanları belediye personelinin üzerinde görüldü. Uyumlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratılamadı. Plan ve projesiz günü kurtarma hizmetleri öne çıkarıldı. Bu yüzden temel sorunlarımız ile ilgili projeler hazırlanıp dosyalar bakanlıklara sunulamadı. Belediye başkanı bütün sabırlı ve samimi uyarılarımıza rağmen ekip çalışmasından uzak durdu. 2009-2010 denetim kurulu raporları başkan tarafından dikkate alınmadığı gibi, yolsuzlukların üzerine gidileceği yerde üzeri örtülmeye çalışıldı."

Şevkan'ın 14 Mart 2011 tarihinde CHP'nden istifa etmiş olmasının ise kendisini o makama seçen partili partisiz tüm Acıpayamlılara yapılan bir saygısızlık ve vefasızlık örneği olduğu savunulan açıklamada, "Şevkan'ın istifasında CHP belediye meclisi grubunu suçlaması da manidardır. Toplam 11 üyesi bulunan belediye meclisinin 10 üyesini yok sayması düşündürücüdür. Hulusi Şevkan'ın AKP'ye geçişi ile ilgili basın açıklaması, belediye meclisine, grubumuza ve CHP örgütüne yapılan bir haksızlıktır. Bahsettiği komployu derhal açıklamalıdır" ifadesine yer verildi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title