Haberler

"Açılım Sürecinde 4 Şehit"e Başbakan'ın Cevabı

Başbakan Erdoğan, Şemdinli Olayıyla İlgili "Demokratik Açılım Sürecini Baltalamaya Çalışan Bir Girişim Olarak Değerlendiriyorum" Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 4 güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla ilgili ''Ben insan olarak olaya baktığımda demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan, engellemeye çalışan bir girişim olarak değerlendiriyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''açılım sürecinde 4 tane şehit, ne yapılması gerekiyor?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Ben insan olarak olaya baktığımda demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan, engellemeye çalışan bir girişim olarak değerlendiriyorum. Tabii şu anda milli birlik projesi kapsamında demokratik açılım devam ediyor. Bunların en önemli yanı olan terör sorunu ile mücadele kararlıklıkla devam ediyor, devam edecek'' yanıtını verdi.

''Demokratik Açılım Projesi'nin bir kardeşlik projesi'' olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bunu engellemeye çalışan mihraklara karşın, bizim durmamız mümkün değil. Bugünkü olayın nasıl olup olmadığının da bir neticesini de almamız lazım. Bunu da inşallah yetkililerden alacağız. Ne olmuş gerçekten.''

Bir gazetecinin, ''demokratik açılım'' süreci ile ilgili sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, 15-20 gün önce bu konularla ilgili, ''her şeyi yapabiliriz'' dediklerini anımsatarak, ''Biz istiyoruz ki... Ta başta söyledim, biz ülkenin tamamı değiliz. Oturalım konuşalım. Bu ortak bir sorunumuz değil mi? Yoksa bir sorun yok mu'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''New York Times, IMF ile dalga geçmeye başladı. Okudunuz mu?'' sorusuna Başbakan Erdoğan, ''Daha çok dalga geçerler'' dedi. 22 Ekim 2010'da İstanbul'da bir IMF toplantısı yapılacağını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''İstanbul'daki toplantı IMF'yi yerin dibine sokacak. Çok muhteşem bir hazırlık yapıyoruz orada. 11 ayda hakikaten çok mükemmel bir eser ortaya çıktı. Biz orada 7 kat yerin dibine girdik. Orada devasa bir eser yaptık. 127 bin metre kare kapalı alanı olan, aynı anda 850 görüşmeyi yapabilecek odaları olan bir alan. 5 büyük ayrı ayrı salon, 1500 kişilik bir ana salonu var.''

-''İSTANBUL'U HER ZAMAN ÖZLÜYORUM''-

Başbakan Erdoğan, ''İstanbul'u özleyip özlemediğinin'' sorulması üzerine ise ''İstanbul'u her zaman özlüyorum. İstanbul özlenmeyecek bir yer mi?'' dedi.

Bir gazetecinin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Irak ve Suriye'ye gideceğini hatırlatarak, ''ortam çok mu gergin'' sorusuna Başbakan Erdoğan, her iki tarafla da görüştüğünü, ortamın gergin olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Bizzat Ahmet Bey de her iki tarafla da görüşmeleri yapacak. O görüşmeleri yaptıktan sonra neler yapabiliriz bunları konuşacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title