Haberler

Açılan Mezardan 'Yeşil' Çıkmadı

Güncelleme:

Derin devletin 'kara kutusu' olduğu iddia edilen cesetten alınan örneklerin DNA'sı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kızının kan örnekleriyle uyuşmadı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki faili meçhul cinayetlerle ilgili davada Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım olabileceği gerekçesiyle açılmasına ve DNA testleri yapılmasına karar verilen mezardan "Yeşil" çıkmadı. Adli Tıp Kurumu, Belçika'dan getirilen ve Mahmut Özer'e ait olduğu belirtilen mezardan aldığı DNA örnekleriyle Mahmut Yıldırım'ın kızının kan örneklerinin eşleştirilmesi sonunda mezardaki cesedin Yıldırım'a ait olmadığı sonucuna vardı.

YEŞİL OLDUĞU İDDİA EDİLİNCE MEZAR AÇILDI

Edinilen bilgiye göre, Belçika'da kanser nedeniyle hayatını kaybeden ve 11 Temmuz Cumartesi günü Erzincan'a getirilerek toprağa verilen Mahmut Özer isimli vatandaşın kamuoyunda 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım olduğu öne sürülmesinin ardından mezar, mahkeme kararıyla 21 Ekim Çarşamba günü açılarak DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.


MEZARDAN "YEŞİL" ÇIKMADI

Adli Tıp Kurumu'nun, Mahmut Özer'e ait olduğu öne sürülen cesetten aldığı DNA örneklerini, Mahmut Yıldırım'ın kızının kan örnekleriyle karşılaştırmasının ardından mezarın 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'a ait olmadığı anlaşıldı.

BELÇİKA'DA HAYATINI KAYBEDEN MAHMUT ÖZÜR ERZİNCAN'A DEFNEDİLMİŞTİ

Belçika'nın Vervier kentinde hastanede kanser tedavisi gören ve 3 Temmuz Cuma günü hayatını kaybeden Mahmut Özer, arkadaşı Süleyman Yarol'a bıraktığı vasiyet üzerine yurt dışından Türkiye'ye getirilerek Erzincan'daki Terzi Baba Mezarlığı'na defnedilmişti.


CENAZE BELGESİ MAHMUT ÖZER ADINA

Özer'in defnedildiği Terzi Baba Mezarlığı'ndaki mezarına Mahmut Özer diye yazıldığı, bunun yanı sıra Özer'e ait Brüksel Başkonsolosluğunun verdiği cenaze nakil belgesinde doğum yerinin Erzincan olduğu, doğum tarihinin 10.12.1953 olup anne ve baba isminin ise Ayşe-Ahmet olarak yazılı olduğu cenazeye ise otopsinin yapılmadığının yazıldığı biliniyordu.

NEDEN YEŞİL?

"Terminatör, sakallı, savaşçı, emmi" gibi değişik lakapları vardı, ama Türkiye O'nu daha çok "Yeşil" olarak tanıdı. Yeşil denmesinin nedeni, gözlerinin rengi değildi. Çünkü o kahverengi gözlere sahipti. Operasyonlarda PKK'lı gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için "yeşil fular" takıyordu.


DERİN DEVLETİN "KARA KUTUSU"

Susurluk kazasının ardından ondan haber alan olmadı. Birçok faili meçhul cinayetin tetikçisi olarak gösterildi. 1996'dan beri haber alınamayan JİTEM tetikçisi 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, derin devletin "kara kutusu" olarak biliniyor.

Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk başta olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edildi. Mehmet Ali Birand gibi birçok ünlüye suikast planlayanlar arasında ismi sayıldı.

Gerçekler gün ışığına çıkarılamadı ama MİT, JİTEM ve Emniyet için bir dönem çok önemli "operasyon elemanı" olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. O yönü, Yeşili devletin "kara kutusu" yapmaya yetiyor. Uzun süredir de kayıp.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Yıldırım Mahmut Özer Erzincan Belçika Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

batmanliMobil-ANDROID:

bir gün babanız evden çıktığında bir daha geri gelmediğinde yetim kaldiginizda ozaman Kahrolsun Yeşiller dersiniz

40
31
yanıtYanıtla
123:

Yeşil i sev vatanı koru..

59
1
yanıtYanıtla
hamido Mobil-ANDROID:

Bu insan kılığındaki canavar gebermez sürünür toprak kabul etmez

17
39
yanıtYanıtla
İBRAM:

Vallahi bu yeşil denen kişi sana bi şey yapmış muhakkak

yanıt12
yanıt3
YEŞİL:

Bu adam bir efsane az çektirmedi pkklılara. Umarım hala yaşıyordur.

38
16
yanıtYanıtla
hamido Mobil-ANDROID:

Bu kadar kahramansa niye deliklerde saklanıyor fare gibi pislik

13
38
yanıtYanıtla
soldıerMobil-ANDROID:

tanırım kendisini...vatanın öz evladı...

28
15
yanıtYanıtla
LAZZZZ:

BU MİKROP HALA YAŞIYOR MUUUUUUUUUUUU ÖLÜ SOYUCU ÖLENİN CEBİNDEKİ PARAYI KOLUNDAKİ SAATTİ ALAN LEŞÇİ MAŞAAAAA İTİRAFÇI

15
25
yanıtYanıtla
özçelik:

VATANI UĞRUNA BİRŞEYLER YAPTIYSA, KAHRAMANDIR, KAHRAMAN. DÜŞMAN ÇATLASIN.

29
8
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın.:

Memleket çorak kaldı son yıllarda. . memleketi yeşillendirmek lazımm

30
6
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title