Haberler

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Haftası

Samsun Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

Samsun Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

22-28 Mart tarihleri arasında Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Samsun Şubesi tarafından etniklik düzenlendi. Samsun Cumhuhiyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliği Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Barış Çankaya ile sağlık çalışanları katıldı. Mediva Hastanesi'nin (GATOHOSPITAL) desteğiyle düzenlenen etkinlikte açılan çadırda 112 Acil Servis bünyesinde çalışan acil tıp teknisyenleri ve teknikerlerinin vatandaşa kaza ve benzeri olaylarda sağlık hizmeti sunarken çekilmiş fotoğraflar ı ve 112'ya ait helikopter ambulansının fotoğrafları sergilendi. Etkinlik kapsamında vatandaşlara bilgiler verildi ve çocuklara şapka, kalem ve balon ve broşür dağıtıldı.

Samsun Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal yaptığı açıklamada, "Bu hafta acil tıp teknikerleri ve paramediklerin haftası. Çeşitli etkinliklerle hem bu mesleğin tanıtılması için hem de karşılaştıkları sıkıntıların duyurulması için çeşitli etkinlik düzenledik. Biz de Samsun'da mesai arkadaşlarımız ile güzel bir etkinlik düzenledik. Hem çalışma ortaklarını tanıtmak için ambulanslarımızı geçirdik. Kullandıkları malzeme ve aletleri getirdik. Broşürlerimizle, ambulanslarımızla onların çalışma ortamlarını göstermeye çalıştık. Paramediklerimiz son birkaç seneden beri acil servislerde sağlık hizmetlerinin bel kemiğini oluşturmaktadırlar. Hem hastane acillerinde hem de özellikle de ambulanslarımızda acil tıp teknikerleri ve paramediklerimiz çalışmaya başladı. Özellikle acil sağlık hizmetlerinde ve ambulanslarda bu sistemin bel kemiği oldular. Kendilerinin aldığı eğitim sadece acil sağlık hizmetlerine yöneliktir. Çok başarılı bir şekilde acil hastalarımıza müdahale ediyorlar. Yaptıkları meslek çok kutsal bir meslek. Acil sağlık hizmeti içinde çok önemli bir yere sahipler. Özellikle aldıkları eğitimin sadece bu işe yönelik olması hem hastalarımız için büyük kolaylıklar sağlamakta. Biz bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. bu tür faaliyetlerin devamını temenni ediyoruz. Mesleklerinde başarılar diliyoruz" dedi.

Samsun Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Başkanı Mehmet Taylan ise, "Acil sağlık hizmeti halkımızın en zor anında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmeti olup bu alanda fedakarca görev yapan sağlık çalışanları tarafından sunulmaktadır. Her hangi bir trafik kazası ya da ani hastalanma durumunda acil sağlık ekipleri olay yerine gelinceye kadar halkımız tarafından uygulanacak olan ilk yardım büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle halkımızda ilk yardım konusunda bilinç oluşturacak eğitim programlarının halka oluşması şarttır. Acil sağlık sisteminin genç ve dinamik meslek grubu olan acil tıp teknisyenleri ve paramedikleri meslek ortak paydasından buluşturularak, acil sağlık sisteminde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlikte, beraberlik ve dayanışma ortamını sağlamak, acil sağlık hizmetleri ve ilk yardım konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmak amacıyla her yıl 22-28 Mart haftası 'Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası olarak kutlanmaktadır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Köksal Çankaya Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title