Haberler

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, mesajında, Sağlık Bakanlığınca 1-7 Aralık tarihlerinin Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Türkiye'de acil sağlık hizmetlerinin vatandaşlara herhangi bir acil hastalık veya yaralanma halinde günün 24 saati ücretsiz olarak verildiğini ifade eden Güner, şunları kaydetti:

"Yağmur, çamur, kar-kış, gece-gündüz, bayram, tatil bilmeden 365 gün 24 saat hayatını can kurtarmaya adamış, gecenin en kuytu vaktinde, en çaresiz zamanlarında ulaşılması güç olan en ücra yerlerde yardıma muhtaç olanlara ulaşan 112 Acil Sağlık ekipleri deprem, sel felaketi, göçük, toprak kayması gibi tüm doğal afetlerde olduğu gibi trafik kazası, yaralanma, hastalanma vs. durumlarında vatandaşlarımızın ilk aklına gelen ekiptir."

Güner, Zonguldak'ta 23 acil sağlık hizmeti istasyonda konuşlu ekiplerin, gelen telefon çağrısından itibaren kent merkezinde 10 dakika, kırsalda ise 30 dakikada vakalara ulaştığını belirterek, mesajında şu uyarılara da yer verdi:

"112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. 112 Acil Çağrı Hattı arandığı zaman, isim soyisim, karşılaşılan sağlık sorununun tam olarak ne olduğu ve adres bilgilerinin açık ve anlaşılır bir biçimde belirtilmesi zaman kaybının yaşanmaması için son derece önemlidir."

Çağrıların yüzde 97'si gereksiz

Güner, il genelinde çağrı merkezine günlük 4 bin çağrı geldiğini ancak bunların yüzde 97'sini gereksiz çağrılardan oluştuğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Bu nedenle 112 hattımızın gereksiz aranmaması önem arz etmektedir.

Hafta dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki acil durumlarda saniyeler çok önemlidir. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır."

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title