Haberler

Açıköğretim Öğrencileri Engelleri Aştı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programlarında öğrenci olan engelli bireyler, 10. Engelsiz Yaşam Fuarı’nda Anadolu Üniversitesi standını ziyaret etti.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programlarında öğrenci olan engelli bireyler, 10. Engelsiz Yaşam Fuarı'nda Anadolu Üniversitesi standını ziyaret etti.

10. Engelsiz Yaşam Fuarı 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Çok sayıda katılımcı firmanın yanı sıra Anadolu Üniversitesi de fuarda yerini aldı. Engellerini aşarak fuara gelen ziyaretçilerden milli okçu Naci Yenier ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyuncusu Yasin Cırgaoğlu, öğrencileri olduğu Anadolu Üniversitesi standını ziyaret etti.

"Genç arkadaşlarıma örnek olabilmeyi çok istiyorum"

Açıköğretim Sisteminden övgüyle bahseden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Spor Yönetimi Önlisans Programında öğrenci olan Naci Yenier, fuarda Anadolu Üniversitesi standıyla karşılaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Yenier, "Milli takımda okçuluk branşı sporcusuyum. 2016 yılında Brezilya'da düzenlenen şampiyonada okçuluk branşında olimpiyat 5'incisi olduk. Ayrıca 2016 Çekya Dünya Şampiyonasında takım halinde dünya 2'ncisi si olduk. 2017 yılında ise Çin'de düzenlenen Pekin Dünya Şampiyonası okçuluk branşında dünya 2'ncisi oldum. Takım halinde ise dünya şampiyonu olduk. Genç arkadaşlarıma örnek olabilmeyi çok istiyorum. Açıköğretim Sisteminde yer alan ikinci üniversite fırsatından yararlanarak kayıt oldum. Şimdiki hayalim ise Okçuluk Federasyonunda spor yöneticisi olmak" dedi.

"Engelli spor branşlarına ilginin ülkemizde artıyor olması sevindirici"

2010 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programından mezun olan Yasin Cırgaoğlu ise "Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı oyuncusuyum. 2016-2017 Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi şampiyonu olduk. 2013 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Avrupa 2'ncisi olduk. Engelli spor branşlarına ilginin ülkemizde artıyor olması sevindirici. Bizi motive ediyor" şeklinde açıkladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi İstanbul Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title