Haberler

Açık Karate Turnuvasında Türk Sporculardan 23 Madalya

Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası sona erdi.

Uluslararası İstanbul Açık Karate Turnuvası sona erdi.

Haldun Alagaş Spor Salonu'nda 2 gün süren ve 23 ülkeden 287 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Türk sporcular erkeklerde 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz, bayanlarda ise 3 altın 2 gümüş ve 6 bonz madalya kazandı.

Turnuvada mücadele eden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Raşid El Maktum'un kızı prenses Sheika Maitha Bin Muhammed El Maktum, artı 60 kilo finalinde Türk sporcu Yıldız Aras'a yenilerek turnuvayı kilosunda 2. sırada tamamladı.

Organizasyonda dereceye giren sporcular para ödüllerinin de sahibi olurken, birincilere 3 bin, ikincilere 1500 ve üçüncülere ise 750 ABD Doları ödül verildi.

Prenses Sheika Maitha Bin Muhammed El Maktum, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ikinci gelişi olduğunu vurgulayarak, ''Ama ilk kez burada bir turnuvaya katılıyorum. İyi bir organizasyon oldu. Burada olmaktan mutluyum. Olabildiğince çok müsabakaya çıkmak istiyorum. Türkiye, dünya karate sıralamasında oldukça iyi bir yerde'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title