Haberler

Acıbadem Hastanesi'ne Uluslararası Akreditasyon

Bursa'da Geçtiğimiz Yıl Hizmete Giren ve Bugüne Kadar 160 Bin 114 Hastaya Sağlık Hizmeti Veren Acıbadem Hastanesi'nin, Şubat Ayında Uluslararası Akredite Belgesi Alacağı Bildirildi.

Bursa'da geçtiğimiz yıl hizmete giren ve bugüne kadar 160 bin 114 hastaya sağlık hizmeti veren Acıbadem Hastanesi'nin, Şubat ayında uluslararası akredite belgesi alacağı bildirildi.

Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bir yıllık çalışmaların değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenleyen Başhekim Prof. Dr. Sertaç Çiçek, hasta güvenliği ve en yüksek standartlarla sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Kurulduğu günden bu yana Uluslararası Birleşik Komisyonu (Joint Commission İnternational), akreditasyon standartlarını dikkate aldıklarını ve laboratuar (Ladmed) hizmetleri için uluslararası çapta akredite edildiklerini belirten Çiçek, "Türkiye'de ilk defa ISO 15189 laboratuar akreditasyon

belgesi ile Almanya'nın önemli akreditalerinden birini almış bulunmaktayız. Hastanemizin Merkezi Sterilizasyon Ünitesi'ne geçtiğimiz yıl SGS tarafından gerçekleştirilen tetkikler sonucunda verilen ISO 9001-2000 sertifikasının güncelliğinin korunması sağlanmıştır" diye konuştu.

Kardiyoloji ve kalp cerrahisi alanında hekim kadrosunun teknolojik donanımı en üst seviyede olduğuna dikkat çeken Çiçek, "Kalp krizi geçiren hastalara Primer PTCA sistemiyle anında müdahale ediliyor. Nöroloji Bölümü'nde felçli hastalar hızlı müdahaleyle sağlığına kavuşuyor. Uyku laboratuarı, üroloji bölümü en gelişmiş teknik ve cihazlarla hizmet veriyor" dedi.

Acıbadem Hastanesi olarak SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı mensuplarına ve devlet memurlarına hizmet verdiğini hatırlatan Çiçek, "Emekli sandığı ve devlet memurları için tüm branşlarda anlaşmamız bulunuyor. SSK'lılarda ise fark almadığımız ve aldığımız bölümlerimiz var" dedi.

Vatandaşların araba alırken bile kontrol edip araştırdığını dile getiren Çiçek, "Bir doktorun en az muayene süresi 20 dakikadır. Vatandaşlarımızın da kendi sağlıklarını emanet ettikleri doktorları ve hastaneleri çok iyi araştırmaları istiyorum" diye konuştu.

(AOA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title