Haberler

"Acıbadem Harvard Tıp Günleri"... -Prof. Dr. Çicek: "Kalp Hastalıkları Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde İnsan Yaşamını Tehdit Eden Birinci Hastalık"

Acıbadem Sağlık Grubu ve Harvard Medical İnternational Arasında Devam Eden Bilimsel İşbirliği Çerçevesinde Programlanan "Acıbadem-harvard Tıp Günleri"'nin 12'ncisi Olan "Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi Sempozyumu", Bursa'da Yapıldı.

Acıbadem Sağlık Grubu ve Harvard Medical İnternational arasında devam eden bilimsel işbirliği çerçevesinde programlanan ''Acıbadem-Harvard Tıp Günleri'''nin 12'ncisi olan ''Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi Sempozyumu'', Bursa'da yapıldı.

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sertaç Çiçek, sempozyumun açılışında, Harvard Üniversitesi ile Acıbadem Sağlık Grubu arasında eğitim, organizasyon ve kalite geliştirilmesi konusunda çok ciddi işbirliği olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır her 3 ayda bir bu tarz bilimsel toplantılar düzenlediklerini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

''Kalp hastalıkları gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insan yaşamını tehdit eden birinci hastalık. Özellikle damar sertliğine bağlı hastalıklar, en önemli sağlık tehdidi olarak adlandırılıyor. Bu hastalıkların tanısı ve tedavisi için tüm dünyada çok ciddi boyutlarda paralar harcanmaktadır. Bu hastalıkların önlenmesi de, en az tanısı ve tedavisi kadar önemli. Hatta 'önleyici kardiyoloji' olarak adlandırılan branş, en ciddi branşlardan birisi olmaya başladı. Gururla söylemek istiyorum mi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi konusunda Türkiye, dünyada son derece iyi bir noktada. Her türlü kardiyolojik girişim, her türlü kalp cerrahisi işlemi dünya standartlarında ve yüksek başarılarla ülkemizde yapılıyor. Vatandaşların tıbbı bir zorunluluk nedeniyle yurtdışına gitmelerine gerek yok artık.''

Toplantıya, Boston Brigham and Women's Hospital Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Direktörü Doç. Sary Aranki, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Aydınlar ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ethem Kumbay, Boston Beth İsrail Deaconess Tıp Merkezi'nden Doç. Duane Pinto ve yine aynı merkezden Klinik Elektrofizyoloji Servisi Direktörü Doç. Peter Zimetbaum ile Acıbadem Bursa Hastanesi kardiyoloji uzmanı Dr. Mahmut Çakmak konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title