Haberler

Acemi Erler Yemin Etti

İzmir, Manisa, Sivas, Samsun, Amasya ve Tokat'ta acemi eğitimlerini tamamlayan erler, yemin etti.

İzmir, Manisa, Sivas, Samsun, Amasya ve Tokat'ta acemi eğitimlerini tamamlayan erler, yemin etti.

Manisa'daki 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Arif Seyhun Kışlası'nda vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende temel eğitim gören 3 bin 978'i 1995/4 tertip, 216'sı 361'inci kısa dönem olmak üzere 4 bin 194 acemi er, silah ve Türk bayrakları ile donatılmış masaların çevresinde kenetlenerek yemin etti.

Yaş kütüğüne dönem plaketinin de çakıldığı törende, birliğe ilk katılan, spor ve bakım branşlarında başarı gösterenlere, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ve diğer komutanlarca belge ve ödülleri verildi.

Törende, acemi erlerin geçmiş yıllarda vatani görevlerini aynı yerde yapan babalarına da hediyeler verildi.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Arslan'ın konuşmasının ardından program tören geçidiyle sona erdi.

Töreni izleyen aileler de acemi eğitimlerini tamamlayan çocuklarıyla kucaklaştı.

İzmir

İzmir'de de İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 2 bin 49 asker için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 361'inci dönem asteğmen adayları, 361'inci kısa dönem erler, 16'ncı dönem sözleşmeli erler ile 1995/4 tertip erler yemin etti.

Yemin eden askerler adına birliğine ilk katılan erin yaş kütüğüne plaket çakmasından sonra başarılı olan erler ile daha önce vatani görevlerini aynı eğitim birliğinde yapan bazı Mehmetçik babalarına da İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylam tarafından belge ve çeşitli hediyeler verildi.

Ege Ordusu Bölge Bando Komutanlığına bağlı ekip eşliğindeki tören geçişinden sonra etkinlik asker ve ailelerin buluşmasıyla sona erdi.

Sivas

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende de 1995/4 dönem acemi erler, 361'inci kısa dönem erler ile 16'ncı dönem sözleşmeli erler, yemin ederek vatani görevlerinin ilk bölümünü tamamladı.

Komutanlığın General Şükrü Kanatlı Kışlası'ndaki askerlerin yemin töreni, renkli görüntülere sahne oldu.

Törenin ardından tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan piyade er Ümit Öztürk ve kısa dönem er Hasan Koca'ya, Sivas Valisi Alim Barut tarafından hediye ve teşekkür belgesi verildi.

Tören geçişinin ardından ailelerin çocuklarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşanırken bazı vatandaşlar da baygınlık geçirdi.

Törene Vali Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bektaş Arslan da katıldı.

Samsun

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Gökberk Kışlası'ndaki törende temel eğitim gören bin 35 er ve erbaş ant içti.

Yemin töreni sonrasında 361'inci kısa dönem erlerden Orhan Yılmaz ile 1995/4 tertip erlerden Mehmet İnce, yaş kütüğüne plaket çaktı, askerlere çeşitli hediyeler verildi. Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından ant içme törenine katılım belgesi verildi.

-Amasya

Amasya 15'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Eryatağı Kışlası'ndaki törende ise temel eğitim gören yaklaşık 4 bin er, ant içti. Törende tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi.

Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı.

- Tokat

Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda da vatani görevlerini yapan 1995/4 tertip erler, törenle yemin etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende Vali Cevdet Can, birliğe ilk katılan piyade er olan Ömer Ali Korkmaz'a belge ve ödülünü verdi.

Törene Belediye Başkan Vekili Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alcakurt ve İl Emniyet Müdür Vekili Şeref Parlak ile asker aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Samsun İzmir Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title