Haberler

Acara Heyeti Samsun'da

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nden gelen heyet, Samsun'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nden gelen heyet, Samsun'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Acara Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze ile beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) düzenlediği "Ülke Günleri" kapsamında Samsun'a geldi.

Heyet, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Misafirlerini Samsun'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Murzioğlu, kentin ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgi verdi.

Sınır komşusu Gürcistan ile geçmişi çok eskiye dayanan iyi ilişkiler içinde olduklarını belirten Murzioğlu, "Samsun'u, Samsun ekonomisini tanıtmak ve iş adamlarımızı yabancı ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için geçmişten beri 'Ülke Günleri' adı altında program düzenliyoruz. Bu toplantının, fikir alışverişi yapma açısından çok verimli olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Etkinliğin iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından fayda sağlayacağına inandığını anlatan Murzioğlu, işbirliğini geliştirmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Megrelishvili de Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yatırıma açık bir bölge olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Acara, sürekli atılım yapan ve büyüyen bir bölge. Yabancı yatırımcılara son derece açığız. Bölgemizde 2016 yılında 688 yabancı firma kuruluşu yapıldı. Avrupa'da en düşük vergi mevzuatı uygulanan bölgeyiz. Son verilere göre dünyada ekonomik özgürlükler açısından 13'üncü bölge konumundayız. Son çıkartılan mevzuata göre Acara'nın yüksek geri kalmış bölgesine yatırım yaptığınız takdirde 10 yıl boyunca vergiden muafsınız. Bölgemiz, özellikle turizm, ulaşım, inşaat, sanayi, finans sektörlerinde yatırıma açık. Küçük, orta veya büyük ölçekli olsun yabancı yatırımcıya sınırsız hizmet ve destek sunulmaktadır. Biz her türlü desteğe hazırız."

Murzioğlu ve Megrelishvili, ziyaretin ardından birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Acara heyeti, daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü'nü ziyaret etti. Batum'a kazandıracakları golf alanı için Samsun'u örnek aldıklarını aktaran Megrelishvili, teknik anlamda da işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Megrelishvili, incelemeleri sırasında golf atışı da yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Zeki Murzioğlu Gürcistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title