Haberler

Abur Cubur Mahallesi, Miniklerle Buluştu

Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV), yılsonu kültür sanat etkinlikleri kapsamında 'Abur Cubur Mahallesi' adlı çocuk oyununu miniklerle buluşturdu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen 'Abur Cubur Mahallesi' adlı oyunun yönetmenliğini ASEV Tiyatro Eğitmeni Evrim Yaşar yaptı. Tek perdelik oyunu çocuklar aileleriyle birlikte izledi.

Obeziteye dikkat çekildi

Miniklerin yoğun ilgi gösterdiği oyunda toplumun temel sağlık problemi olan ve çocuklar arasında gittikçe yaygınlaşan obeziteye dikkat çekildi. Minik katılımcıların oldukça eğlendiği müzikli oyunda; sağlıksız beslenmenin çocukların bedensel gelişimlerini olumsuz etkilediği, sebze, meyve ve süt gibi besinler alan çocukların ise sağlıklı, güçlü bireyler oldukları vurgulandı. Oyun, minik izleyicilerinden tam not aldı.

Çocuklara çiçek ve kitap

Oyunun sonunda sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, oyunda rol alan minikleri tek tek tebrik ederek kendilerine çiçek ve kitap hediye etti. Oyunda emeği geçen herkese teşekkür eden Özkurt, yönetmen Evrim Yaşar'a çiçek takdim etti.

"Minik oyuncularımla gurur duyuyorum"

Oldukça keyifli bir oyunla minik seyircilerin karşısına çıktıklarını belirten ASEV tiyatro eğitmeni Evrim Yaşar, "Aliağa Belediyesi Sanatevi'nin yılsonu etkinlikleri kapsamındaki oyunumuzu bu sene ikinci kez sahnelemiş olduk. Hazırlık aşamasında hem eğlendik hem de tiyatro adına önemli bilgiler edindik. Erken yaşlarda tiyatro sahnesine çıkan minik oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyun öncesinde oldukça heyecanlıydılar ama bu heyecanlarını sahnede, seyirci karşısında yenmeyi başardılar. Minik seyircimize de katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Genç nesillerin tiyatroya ilgi duymaları ve her daim bu sanatın içerisinde yer almaları bizlere her zaman gurur veriyor" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title