Haberler

"Abi-Abla Kardeş" Projesi İlgi Görüyor

Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu, 'Abi/Abla Kardeş' projesiyle önemli bir hizmete imza attı.

Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu, 'Abi/Abla Kardeş' projesiyle önemli bir hizmete imza attı. Üniversite öğrencileri ile ortaokul 7 ve 8 sınıfları bir araya getiren bu önemli proje ile üniversite öğrencileri ile ortaokul öğrencileri ders çalışma saatlerinin yanı sıra birçok etkinliği birlikte gerçekleştiriyor.

Derince Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Eser

Mayadağlı öncülüğünde gerçekleştirilen 'Abi/Abla Kardeş' projesi Ortaokul öğrencileri ile üniversiteli abi ve ablalarını buluşturuyor. Derince Kaymakamlığının onayı ile gerçekleştirilen proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3. sınıf öğrencileri "Toplum Hizmeti" dersi kapsamında ortaokul öğrencilerine bilgi ve deneyimlerini aktarıyorlar.

Proje kapsamında derslerin olmadığı hafta sonu cumartesi günleri, öğrenciler projede yer alan gönüllüler ile eşleştirilerek Abi/Abla-Kardeş ekipleri kuruluyor. Bu ekipler kendi belirledikleri saatlerde bir araya gelerek birbirlerini tanıma, ihtiyaçlarını anlama, sosyal ve kültürel hayata ilişkin gözlem ve edinimlerde bulunma gibi birçok konuda birer 'Kardeş'mişçesine hasbihal ediyor.

Öğretmen adayları oluşturulan öğrenci gruplarına haftada iki gün okul çıkışlarında gönüllü olarak ders anlatıyorlar. Bu çalışmalarda hem öğretmen adayları öğretmenlik mesleğini yaşayarak öğrenmiş hem de öğrenciler küçük gruplarda derslerde eksik kaldığı noktaları tamamlamış oluyor. Sosyal yönleri de bulunan projede genç öğretmen adayları öğrencilere iyi bir model olarak Kocaeli Üniversitesi'ni ve bazı bölümlerini de tanıtma imkanı sağlıyor. Özellikle düzenlenen tanıtım saati 8. sınıfları motive etme yönünde önem taşıyor.

Gelen öğretmen adayları öncelikle çevre bilincini arttırmaya yönelik afişler, sunumlar hazırlayarak Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu'ndaki, 'mavi kapak toplama' projesine de destek çıktı. Proje sürecinde de okulda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi'nden çevre mühendisleri seminerler düzenledi. Toplanan 55 kg mavi kapak ise Derince KİM mağazasına engelli bireylere yardım amaçlı teslim edildi.

Şubat 2012 itibariyle uygulanmakta olan "Abi Abla Kardeş" projesinin temel amacı il düzeyindeki ölçme değerlendirmede başarıyı arttırmak, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hazırlık çalışmalarını koordineli olarak yürütmek ve doğal çevre konusunda bilinçli bireyler yetiştirmek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu Derince ilçesi

birincisi oldu.

'Abi/Abla Kardeş' projesi gibi birçok başarılı projeye projeye imza atan Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu il genelindeki başarı grafiğini de her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi SBS Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title