Haberler

Abeylegesse: Bu Yıl Başarılı Olacağım

Dünya Fair-play Ödülünü Alan Elvan Abeylegesse, Bu Ödülle Daha Başarılı Olacağına İnandığını Söyledi.

Ödül töreninin ardından DHA'ya konuşan Elvan Abeylegesse, Fair-Play ödülünü kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bu ödülle beraber, bu seneki yarışlarda başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda rakibine yardım ederek ciddi bir sponsorluk gelirini riske attığının hatırlatılması üzerine milli atlet, "Arkadaşıma verdiğim ayakkabı yüzünden herhangi bir şey kaybetmedim. Yarışı sakatlıklar nedeniyle bıraktım. Ama yine elimden gelen bir yardım olursa, yine yardım ederim" diye konuştu. "Özel hayatında bir yenilik, evlilik hazırlığı var mı" şeklindeki soruya ibe Elvan, şu yanıtı verdi:

"Şu anda sporu düşünüyorum. Ama tabii ki bir gün bunu da düşüneceğim. Özel hayatım da her zaman olacak tabii ki."

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Sema Kasapoğlu'nun kızı Mine Kasapoğlu ise, "Bugün burada ödülü annemin yerine ben aldım. Türkiye'de annem "çim filizleri" adında bir proje başlattı. çim filizleri 9-16 yaş arası kızlar için ücretsiz futbol okullarıdır. Sponsorlar sayesinde kıyafet, ekipman, koç, hepsi sağlanıyor. Özellikle başka türlü spor yapma şansı olmayan kızlara. Bu da Uluslararası Fair-Play Feredasyonu'nun hoşuna gitmiş olacak ki, anneme bu ödülü layık gördüler. Biz de çok memnun olarak bu ödülü kabul ettik. Annemin çok önemli bir işi vardı Olimpiyat Komitesi'yle. O yüzden onun yerine ben ve kız kardeşim gelip ödülü aldık" şeklinde konuştu.

Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Atlı ise şunları söyledi:

"Dünya Fair-Play ödülünü bu kadar elit bir sporcunun alması da farklı bir önem taşıyor tabii ki. Fair-Play ödülü, dürüstlük ve dayanışmaya dayanan bir ödül. Bu kadar büyük paraların döndüğü spor olayında, kendisinin bazı şeyleri göz önüne alıp favori atletlere bu yardımda bulunması da kendisinin sporda daha farklı bir boyutu düşündüğünü gösteriyor. Bunun da diğer genç sporculara örnek olacağını düşünüyoruz. Bu başarıları, önümüzdeki diğer yarışmalarda pekiştireceğine eminiz. Kendisi de zaten o yolda gidiyor. Yaşı daha genç. Olimpiyat başta olmak üzere diğer tüm şampiyonalarda başarıları artarak devam edecektir."

Atilla ÖZDEMİR/ PECS, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title