Haberler

Abdurrahman Dilipak Yakın Tarihin Bilinmeyenlerini Anlattı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gazeteci yazar Celal Tahir moderatörlüğünde düzenlenen "Yakın Tarihin Bilinmeyenleri" adlı söyleşi programına yazar Abdurrahman Dilipak konuk oldu.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gazeteci yazar Celal Tahir moderatörlüğünde düzenlenen "Yakın Tarihin Bilinmeyenleri" adlı söyleşi programına yazar Abdurrahman Dilipak konuk oldu.

Celal Tahir, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Türkiye'nin siyasi açıdan farklı toplumsal kesimlerinin kanaat önderleriyle gerçekleştirdiği sezonun ilk söyleşi programında, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'ı ağırladı. Söyleşiye Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek de katıldı.

Dilipak, söyleşide Celal Tahir ve katılımcıların yakın tarihe ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'de yakın tarihe olan ilginin arttığının altını çizen gazeteci yazar Dilipak, bilinen ve öğretilen Türk tarihinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Kurtuluş Savaşı, İstanbul'un Fethi ve Çanakkale Zaferi'ne ilişkin öğretilerin pek çoğunun uydurma olduğunu söyleyen Abdurrahman Dilipak, "Tarih konusunda zihinlerimiz hallaç pamuğu yapılıyor. Bu konuda zihnen arınmamız gerek. Bizler gerçeklerle yüzleşmek istemiyoruz. Ne yazık ki; bugünkü tarih algımızı belirleyen ABD ve Batı'dır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER"

Dünyadaki İslam politikasından ve değişen dengelerden de söz eden Abdurrahman Dilipak, bu konuda Türkiye'nin vazgeçilmez konumuna şu sözlerle dikkat çekti:

"Çin ve Rusya; bütün İslam dünyasını karşısına alacak şekilde Arap dünyasını kıskandırmak için İran'la ilişkilerini geliştirerek güç sahibi olmak istiyor. Türkiye'den de bir marş bekliyor. Ancak onu bulamıyorlar. Yoksa, onlar da biliyor ki, İran'la ilişki kurarak Afrika'da veya Arap Yarımadası'nda, güç sahibi olmaları mümkün değil. Burada Türkiye'nin üstleneceği rol çok önemli. Çin veya Rusya Türkiye'yi görmezden gelemez, feda edemez. Çünkü Türkiye, tamamen Batı'nın yanında yer almaya karar verirse, bu Çin ve Rusya için Afrika ve İslam coğrafyasının kapatılması anlamını taşır. İngiltere ve Avrupa; gelecekte Endonezya ve Çin'deki müslümanlar üzerinden kendi projesini hayata geçirebilir. Onun için Türkiye şu anda dünyanın en değerli ülkesi konumundadır."

"BİR YÜZÜĞÜN ELMAS TAŞI GİBİYİZ"

Dünyada 'Made in Turkey' markasının çok güçlü olduğunu belirten Abdurrahman Dilipak, Türkiye'yi karşısına alan ülkelerin, 10 yıl sonra Türkiye'nin insani yardımına ihtiyaç duyacaklarını ifade etti. Dilipak, "Türkiye jeopolitiği ve etnik çoğunluğu sebebiyle bir yüzüğün elmas taşı gibidir. Mukaddes bir bölgedir. Kutsanan bir yerdir. Tüm dünyanın gözü Türkiye'dedir. Kafamızı kullanmazsak burayı bize bırakmazlar. Bizler gücümüzün farkında olmalıyız. Temel hak ve hürriyetler bağlamında üzerimize düşeni yaparak, toplumsal barış için güveni öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Söyleşi sonunda Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek; Celal Tahir ve konuğu Dilipak'a teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Abdurrahman Dilipak Celal Tahir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title