Haberler

Abdüllatif Şener Konya'da

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Dünyada Ortaya Çıkan Gelişmelerin Yayılma Hızının Arttığını Belirterek, "Dünya, Afrika'daki Aslanlar ile Ceylanların Yarışına Dönmüştür" Dedi.

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dünyada ortaya çıkan gelişmelerin yayılma hızının arttığını belirterek, "Dünya, Afrika'daki aslanlar ile ceylanların yarışına dönmüştür" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin davetlisi olarak Konya'ya gelen Abdüllatif Şener, "Küresel Düşünme" başlıklı konferansta, küreselleşme ile ilgili görüşlerini açıkladı. Küreselleşmenin getirdiği ve ileride meydana getireceği sorunlar üzerinde duran Şener, dünyanın hangi köşesinde olursa olsun ortaya çıkan gelişmelerin yayılma hızının eskisine nazaran arttığını söyledi. Işık hızı kadar kısa sürede yayılan bu gelişmelerin, küçümsenmeyecek derecede önem kazandığını ifade eden Şener,

"Geldiğimiz noktada küresel aktör olmadan güçlü olunabileceğine olan inancım yitmiştir. Fert, birey, şirket olarak küresel aktörseniz güçlüsünüzdür, değilseniz güçlü değilsinizdir. Küreselleşme insanları zehirliyor, sürekli sömürüyor. Küreselleşme öyle bir şey ki, ne taraf olunacak ne de ona karşı durulacak bir olgudur. Küreselleşme bir olgudan ibarettir. Bunun maliyetini en aza indirgemek ve ortaya çıkan fırsatlardan en yüksek miktarda yararlanmak gerekir" dedi.

Değişimin hızlı yaşandığı ve yayıldığı dünyada küresel aktör olmanın zorunlu olduğunu söyleyen Şener, "İçinde yaşadığımız dünyada bazı kavramlar sürekli yer değiştiriyor. Bazı siyasiler, yaşanan bu değişikliği bir fırsat bilerek ülkeye ne kadar refah getirdiklerini anlatmak için çeşitli söylentilerde bulunuyorlar ve bununla da Türkiye'deki refahı artırdıklarına inanıyorlar. Dünya, Afrika'daki aslanlarla ceylanların yarışına döndü. Her sabah bir aslan, ceylan yakalamak için koşuyor, bir ceylan da

yakalanmamak için hızlıca koşuyor. Hızla koşmayan yok olup gidiyor. İşte böyle bir dünyada iyi olmak yetmiyor, en iyi olmak için çaba sarfetmek gerekiyor. Artık birey olarak, şirket olarak kendi kendimize 'Biz Küreselleşmenin Neresindeyiz?' sorusunu sormamız gerekmektedir. Aksi takdirde bizde aslanların kovalayıp yakaladığı bir ceylan olarak yaşamımıza son vermek durumunda kalırız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Şener'in basın mensuplarına, "Boşuna beklemeyin, çünkü gündem yaratacak bir kelimeyi ağzımdan duymayacaksınız" demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

(İP-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title