Haberler

Abdüllatif Şener: Evet Demek İçin Bir Tek Sebep Yok

KAPATILAN Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener referandum sürecini eleştirdi. Şener, "İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı" dedi.

Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretler dolayısıyla geldiği Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Löküs Restoran'da daha önce farklı partilerde görev almış kişi ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hollanda ile yaşanan krize değinen Şener, Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izni verilmemesini eleştirdi. Türk bakanlara Avrupa'da yapılanları hoş karşılamayacaklarını belirten Şener, "Milletimizi yaralayacak bir duruma düşmek bir bakana yakışmaz. Böyle bir şey varsa temsilde sorun var demektir. Hollanda'nın seçimi var. Burada ırkçı bir partinin kazanma ihtimali var. Hollanda'da seçim bitmeden oraya gidilmemesi gerektiğini Başbakan Binali Yıldırım daha önceki konuşmalarında söylemişti ama ne olduysa bir bakan sınıra dayandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına gittiği yerde sürprizlerle karşılanmak yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı kendine yakışanı yapar" diye konuştu.

ESAD ÖRNEĞİ Hollanda'da birçok Türk vatandaşının yaşadığını belirten Şener, "Orada yaşayan Türk vatandaşları var. Bugün Türkiye'de 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Esad yarın seçim olsa, 'Burada benim vatandaşlarım var, miting yapacağım' dese ne olur? Hollanda mitingi nedeniyle Avrupa'nın farklı ülkelerinden sesler çıkmaya başladı" diye konuştu.

'EVET DEMEK İÇİN TEK BİR SEBEP YOK'

Referandum sürecine de değinen Abdüllatif Şener, şöyle dedi:

"16 Nisan'da sandığa giden vatandaşlar açısından en çok üzüleceğim şey; Anayasa paketinin içindekileri bilmeden, birtakım sloganlarla sandığa gidilirse buna üzülürüm. İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı. Zararın neresinden dönersek kardır. Aylardır bunu tartışıyoruz. 16 Nisan'da 'hayır' çıktığında zarar veren bu yapıyı kesmiş olacağız. Çünkü bu paketin içinde halk yok. Bu paketin maddeleri dünyada görülmemiş şekilde bir makamın yetkilerini artırmaya yöneliktir." - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdüllatif Şener Türkiye Partisi Hollanda Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title