Haberler

Abdüllatif Şener, Bakan Olarak Son Kez Memleketinde

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakan Olarak Son Kez Memleketi Sivas'a Geldi. Sivas'taki Bazı Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları, Şener'e Hizmetlerinden Dolayı Şükran Plaketi Verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bakan olarak son kez memleketi Sivas'a geldi. Sivas'taki bazı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, Şener'e hizmetlerinden dolayı şükran plaketi verdi.

Karayolu ile Sivas'a gelen Şener, Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, daire müdürleri, sivil toplum ve oda başkanları ile partililer ve Sivaslılar tarafından Bölge Trafik önünde karşılandı. Ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) binasına gelen Şener, kendisi için düzenlenen şükran plaketi verilmesi törenine katıldı. Törende konuşan STSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, STSO Başkanı Hacı Osman Yıldırım, Cumhuriyet

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban, AK Parti Milletvekilleri Osman Kılıç ve Vali Veysel Dalmaz, Şener'in siyasi hayatı boyunca hep ileri görüşlü olduğunu, ülke ve Sivas'a çok şeyler kattığını ve hep kendisini örnek aldıklarını belirten açıklamalarda bulundu. Ardından kürsüye gelen Şener, son kez Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı unvanı ile hitap ettiği Sivaslılar'a, 16 yıldır siyasi çalışmalarının olduğunu söyledi. Hayatta bir makamdan ayrılan kişilerin

insan içine çıktığında ilginin azaldığını, ancak kendisinin önceki Sivas'a gelişlerinden daha çok ilgi gördüğünü belirterek, çok mutlu olduğunu ifade etti. Şener, bugüne kadar tüm hayatında kendisine verilen görevleri layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Tabi ki hiçbir zaman pes etmek, olaylardan yorulmak ve işlerden yılmak gibi bir duyguya hiçbir zaman sahip olmadım. Görev almışsam görevi tam olarak yerine getirmeye çalışmışımdır. Ama 16 yıl sonra 22 Temmuz Seçimleri öncesi

milletvekili adayı olmama kararını vermek, beklenmeyen bir sürpriz karar olarak hiçbir zaman algılanmamalıdır diye düşünüyorum" dedi.

Şener, hiçbir zaman ülke ve Sivas için çalışmalarının bıraktığı yerde kalmayacağını ve devam edeceğini sözlerine ekledi.

KOMÜNİSTLİK CÜMLESİ

Başbakan Yardımcısı Şener, zaman zaman sivri ve ilginç açıklamalar yaptığını da hatırlatarak, bu açıklamaları her fikirden ve inançtan insanların sevgisini kazanmak için yaptığını belirtti ve şöyle konuştu:

"Benim zaman zaman söylediğim sözler, siyaset tarzımın bir parçası olarak bazı insanlar tarafından anlaşılmıyordu. Veya bazı insanlar gülerek, 'Sayın bakan galiba espri yapıyor' diyerek gülüp geçiyordu. Ama inanın, onların tamamını bilinçli olarak seçiyor ve kullanıyordum. Çünkü siyasetin en temel etkisi, konuşarak oluşturduğu kültür olmuştur. Siyaset daha konuşurken toplumu etkilemeye başlıyor, toplumun algıladığı temaları şekillendirmeye başlıyor. Ve siyaset, faydalı olmadan önce zararlı olmaktan

vazgeçmelidir. Konuşurken '2 oy fazla alacağım' diye yanlış sözler, toplumda yanlış kültür oluşturacak laflar edilmesin diyordum. Yeri gelmiştir, 'Ben mülkiyeliyim. Her mülkiyeli biraz komünisttir', yani bende de biraz komünistlik var dediğimde pek çok arkadaş, 'Herhalde şaka yapıyorsun' dediler. Ama bu cümlede başka bir açılım var. Bu ülkede yaşayan ateist, dünyada pek kalmadığı halde bu ülkede varsa bile komünist düşünceye sahip insanlar, benim dünyamdan farklı bir dünyada olsalar dahi ben bunlara bir

sıcaklık gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Ve bu ülkedeki herkesi kucakladığımın en sivri cümlesini keşfedebilmek için her mülkiyelinin biraz komünist olduğunu söylüyorum."

En çok korktuğu şeyin hakkında çıkacak ve temsil ettiği insanları üzecek görüntüler olduğunu anlatan Şener, "Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim. 16 yıl boyunca en çok korktuğum konu ve her sabah uyandığımda acaba bir şeyler var mı diye önce basını taramakla yola çıkan konu, temsil ettiğim insanları üzecek bir görüntü vermekti" diye konuştu.

Siyasi hayatındaki en önemli kararın 23. dönem milletvekilliği süreci öncesi aktif siyaseti bırakma kararı olduğunu da açıklayan Şener, "Milletvekili olmamak, sürecin bittiği anlama gelmiyor. Ama zor olan iyi bir noktada iken, güçlü bir konumda iken o sürece son verebilmektir. İnsan artık ayakta kalamayacak hale geldikten sonra kendisi istese de istemese de son verdirirler zaten. Ama konumunuz iyi bir noktada iken, devam etme imkanınız varken, tekrar meclise girme imkanınız varken 'ben artık aday

değilim' demek zordur. Belki zor olanı yaptım. Ama halen siyasi hayatımda en doğru kararın bu olduğuna inanıyorum. Niye en doğru kararım bu? Eğer yıllardır iyi bir siyaset tarzı izliyorsanız, bir siyasi üslubunuz varsa ve onu pekiştirmek istiyorsanız altına bir imza atmanız gerekir. İmzasız olmuyor bu işler. 'Ben aday değilim' derken aslında bakarsanız, izlediğim siyaset tarzının altına imza atmaktı" dedi.

Şener, önümüzdeki günlerde siyasi hayatının noktalanacağını da hatırlatırken, TOB Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışacağını söyledi. Şener, konuşmasının sonunda tüm Sivaslılar'a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yapılan konuşma sonrasında Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, üniversite ve bazı odalar tarafından yaptırılan şükran plaketi, Şener'e hediye edildi. Daha sonra Vali Veysel Dalmaz'ı da makamında ziyaret eden Şener, burada İHA muhabirinin 'Siyasi hayatınızda çok yapmak istediğiniz ama yapamadığınız, yapmak istemediğiniz ama zoraki yaptığınız bir konu oldu mu?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Genel anlamda baktığınızda 'siyasette şunu yaptım, şunu yapamadım' dediğim her hangi bir şey yok. Etkisini tamamıyla yaymamış olan bazı beklentilerim bile zamanla gerçekleşecek diye düşünüyorum."

Ardından Belediye Başkan Vekili Bünyamin Çoban'ı da makamında ziyaret eden Şener, Atatürk Caddesi üzerinde yürüyerek, Sivaslılar'la selamlaştı.

(İG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title