Haberler

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı Adayı Olarak Açıklanmasına, Hollanda'daki Vatandaşlardan Hem Destek Hem de Eleştiri Geldi. Bazı Vatandaşlar Aday İsmin Kendileri İçin Sürpriz Olduğunu İfade Ederken, Yinede Gül'ün Adaylığını En İsabetli Karar Olarak Değerlendirdi.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adayı olarak açıklanmasına, Hollanda'daki vatandaşlardan hem destek hem de eleştiri geldi. Bazı vatandaşlar aday ismin kendileri için sürpriz olduğunu ifade ederken, yinede Gül'ün adaylığını en isabetli karar olarak değerlendirdi.

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları, Dışişleri Bakanı Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasına büyük oranda destek çıktı. Genel çoğunluk, Gül'ün adaylığını sürpriz olarak karşılarken, bazıları muhalefetin tavrını doğru bulduğunu belirtti. Nihat Karacabay adlı Türk vatandaşı, "Benim için Gül'ün adaylığı sürpriz oldu. Gönlümde yatan Bülent Arınç'tı ama Abdullah Gül'de bizim kardeşimiz. Dışişleri Bakanlığı'nda iyi bir performans gösterdi. Vatana millete hayırlı olsun diyorum" dedi.

Tuncay Atıcı ise "Gül'ün adaylığı sürpriz olmadı, gönlümüzde yatan Erdoğan'ın kendisiydi ama Gül de yakışır. Kendisini Bakanlığı süresinde ispatladı" şeklinde konuştu.

Osman Yıldız adlı Türk vatandaşı ise "Öncelikle, tüm gelmiş geçmiş hükümetlere bir sitemim var. Bize oy hakkı vermiyorlar. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Gül'ün adaylığı meselesine gelince, en uygun aday olduğunu düşünüyorum. Vatanımıza, milletimize, Türkiye'mize hayırlı olsun" diye konuştu.

Asır Sarı, "Sayın Gül aday gösterilmiş. Kendisi bir insan olarak çok beğendiğim birisi, ancak o makama yetersiz buluyorum. Erdoğan hükümeti yüzde 35'lik oy oranıyla cumhurbaşkanını seçerse, bu halkın yüzde 35'inin cumhurbaşkanı olur. Muhalefetin tavrını doğru buluyorum" dedi.

Mustafa Kaynar ise "Uzun zamandır tartışılan bir şeydi. Erdoğan tüm bu tartışmalara son noktayı koydu. Gül'ü, çekişmeler ve parti içi kopmaları da önleyecek bir aday olarak görüyorum. Erdoğan gelseydi partisinin zedelenmesi söz konusu olabilirdi. İsabetli bir karar ve hayırlı olsun derim" şeklinde konuştu.

(MÇ-OYK-OYK- MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title