Haberler

Abdullah Gül'ün Atina Ziyareti Tekrar Erteleniyor

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 28 Mart Tarihinde Gerçekleştirmesi Beklenen Yunanistan Ziyareti Tekrar Ertelendi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 28 Mart tarihinde gerçekleştirmesi beklenen Yunanistan ziyareti tekrar ertelendi.

Ta Nea, To Vima gazeteleri ve Mega televizyonunun yayınladıkları haberlere göre hem Yunan hem Türk tarafları bu ziyaretin tekrar ertelenmesi kararı aldı. Gül'ün 7-8 Aralık 2006 tarihinde gerçekleştirmeyi planladığı Atina ziyareti de, Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın, Dora Bakoyanni'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılması gerektiği mazereti nedeniyle ertelenmişti. Ancak daha sonra BM genel kurul toplantısının bir hafta sonraya alındığı ortaya çıkmıştı.

Yunan basınına göre Abdullah Gül'ün ziyaretinin ertelenmesi Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis tarafından olumlu karşılandı. Yunan tarafının özellikle Kıbrıs petrolleri konusunda gerginliğin yaşandığı dönemde böyle bir ziyaretin gerçekleşmesini pek istemediği belirtiliyor. Öte yandan Gül'ün Atina'dan sonra Batı Trakya'daki Türk azınlığı ziyaret etme talebi de Atina'da olumsuz bir hava yaratmıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title