Haberler

"Abdülhamid Han

Abdülhamid Han döneminde cereyan eden ve tarihe mal olmuş bazı siyasi gelişmelerin perde arkasının işlendiği "Eskitilmiş Kılıç" adlı tiyatro oyunu, Kocaeli'de seyircisiyle buluştu.

İzmit Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikler kapsamında sahnelenen, senaryosunu Mustafa Akif Ekşi'nin yazdığı, yönetmenliğini Sami Gülbaba'nın yaptığı tiyatro oyunu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) gösterime sunuldu.

Tiyatro oyununu, II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan, İzmit Belediye Başkan Vekili Ayhan Acar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafından ilgiyle izlendi.

Jön Türkler, 93 Harbi, İngiliz gizli teşkilatlarının Osmanlı devleti üzerindeki stratejileri, Abdülhamid Han'a bombalı suikast olayı, Filistin meselesi ve sürgün edilmesi gibi konuların işlendiği oyunda, Sultan Abdülhamid Han'ın bilinenin aksine, sahip olduğu asıl sureti sahneye aktarıldı.

Büyük ilgi gören oyun, salonu dolduran kalabalık tarafından büyük alkış aldı.

Abdülhamid Kayıhan, oyun bitiminde rol alan tiyatro sanatçılarını tek tek kutladı, dedesi Abdülhamid Han'ın hayatını konu edinen oyunun gerçeğe uygun olarak yazılıp, oynanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmit Belediye Başkan Vekili Ayhan Acar, böyle bir etkinliği düzenlemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oyuncuları kutladı. Acar, Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan'a da teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Ayhan Acar Kayıhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title