Haberler

Abdal Musa Lokma Günü'nde Birlik Mesajları Verildi

Malatya'da Düzenlenen Abdal Musa Lokma Günü'nde Birlik Mesajları Verildi

Malatya'da düzenlenen Abdal Musa Lokma Günü'nde birlik mesajları verildi

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen Abdal Musa Lokma Günü'ne büyük ilgi oldu.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaptığı konuşmada, Türkiye'de bulunan milyonlarca Alevi vatandaşlara hükümetlerin şefkatle yaklaşmasını beklediklerini söyleyerek, "Biz her zaman milli birlik ve beraberlikten yanayız" dedi.

Alevilerin çözümlenmesi gereken çok sayıda sorunu bulunduğunu anlatan Meşeli, şöyle konuştu: "Yüce devletimiz İstanbul'da yaşayan Rumların ve diğerlerinin mekanlarından elektrik ve su parası almıyor. Ama bizden alıyor. Biz bundan üzüntü duyuyoruz."

Devletten yardım beklediklerini ifade eden Meşeli, "Cem evleri asla camilere alternatif değildir. Merkezimizin bitişiğinde cami var. Cami imamı gelip kültür merkezimiz de Kur'an-ı Kerim okuyor. Biz bundan dolayı seviniyoruz. Hepimiz, Alevi Sünni kardeşliğini pekiştirmeliyiz" diye konuştu.

Malatya Müftü Vekili Mahmut Karatepe ise, mezhep kavgaları ve tartışmaları karşısında çok akıllı olunması gerektiğini söyledi. Karatape, "Biz Arap'lardan Osman, Ömer ve diğer isimleri almışız, ancak Ehli Beyte karşı kusur işlemiş olanların isimlerini almamışız. Toplum olarak birbirimizi anlamalı ve birbirimizi kavramalıyız" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç da cem evlerinin yapımına devletin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, "Camilerde bizimdir, cem evleri de bizimdir" dedi. Kiliselere tanınan bazı imkanların cem evleri içinde tanınmasını istediklerini söyleyen Kılıç, Muharrem ayında TRT'nin Muharrem ayı ile ilgili program yapmamasını da eleştirdi.

"Birbirimizi sevmeliyiz" diyen Kılıç şunları söyledi: "Birbirimizin inancına saygı göstermeliyiz. Birbirimizi seversek aşılamayacak hiçbir sorun kalmaz. Şu kardeşliğin kıymetini bilmezsek işimiz çok zor."

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt da kendisinin bir Hacı Bektaş Veli hayranı olduğunu söyleyerek, "Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Yeniceri Ocağı'nın kurucusu Hacı Bektaş Veli'dir. Mehter Marşını yazan Hacı Bektaş Veli'dir" dedi.

Başkurt, TRT'nin Muharrem Ayı'nda bu ayla ilgili program yapması gerektiğini kendisinin de kabul ettiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın da cem evlerinin faaliyet göstermesi durumunda dinimizin daha iyi anlaşılacağını belirterek, "Biz Hacı Bektaş'ın Makalat'ını okuyup anlarsak, hiç farkımızın olmadığını göreceğiz" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, çok önemli bir vatan ve çok kıymetli bir coğrafyada yaşanıldığını belirterek, "Sevgiye, adalete, birbirimize güvenmeye ve çalışmaya ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Konuşmalardan sonra konuklara lokma dağıtıldı. Etkinliğin Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin verdiği destekle gerçekleştiği öğrenildi.

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen Abdal Musa Lokma Günü'ne Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, CHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak, Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Altaş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

(BK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title