Haberler

ABD'ye Kudüs Tepkisi Çığ Gibi Büyüyor

ABD'ye Kudüs tepkisi çığ gibi büyüyor

KİLİS - ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması üzerine Kilis Sivil Dayanışma Platformu ile AK Partililer'den tepki geldi.

Cuma Namazı sonrası Hacı Derviş Camiinde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ile AK Partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kilis Sivil Dayanışma Platformu adına Memur Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, yaptığı açıklamasında, İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarını ifade ederek, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız. 'ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma' ve 'Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına' yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın önceliklidir" dedi.

AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ise ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanın yaraladığını bölge sorunları derinleştirdiğini ifade ederek, "Kesin şekilde Kudüs, Tüm Müslümanlarının kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti attırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İsrail'in sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek, Müslümanların iradesini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Kilis Kudüs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title