Haberler

ABD ve Taliban arasında yapılması planlanan barış görüşmeleri

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han, ABD ile Taliban arasında 29 Haziran'da yapılması planlanan barış görüşmelerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han, ABD ile Taliban arasında 29 Haziran'da yapılması planlanan barış görüşmelerinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Büyükelçi Han, Washington merkezli düşünce kuruluşu Carnegie Uluslararası Barış Vakfında Pakistan ve ABD ilişkilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan'da barışın sağlanması hedefiyle ABD ve Taliban arasında 29 Haziran'da yapılacağı duyurulan görüşmeden memnuniyet duyduklarını belirten Han, "Açıkçası, ABD ve Taliban'ın 16 gün boyunca aynı masada oturup barış hakkında konuşacağı bir günün geleceğini tahmin edemezdim." dedi.

Han, İslamabad yönetiminin de söz konusu barış görüşmeleri için "ciddi ve samimi" çaba harcadığını vurguladı.

Han, "Tüm tarafların hızlı adımlar atılmasını istediğine inanıyorum. Ayrıca, Afganlar kendi içlerinde diyalog kurmadığı sürece, Afganistan'da sürdürülebilir bir barışın sağlanamayacağını düşünüyorum. ifadelerini kullandı.

Barış görüşmeleri süreci

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Twitter'dan açıklama yaparak, 29 Haziran'da Katar'da Taliban yetkilileriyle bir araya geleceğini duyurmuştu.

Halilzad, açıklamasında, "Taliban ile yedinci kez barış görüşmelerine hazırlanıyoruz. Afganistan'a barışın gelmesini istiyoruz. ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi peşinde değiliz." ifadesini kullanmıştı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani yönetimindeki hükümet için büyük tehdit unsuru olan Taliban örgütü, halen ülkenin birçok bölgesinde hakimiyetini koruyor.

Bazı bölgeleri Taliban'ın kontrolündeki ülke, ciddi güvenlik sorunuyla karşı karşıya bulunuyor.

Hükümetin geçen yıllarda defalarca Taliban ile barış görüşmelerine başlamak için çaba sarf etmesine ve bu kapsamda Barış Konseyi kurulmasına rağmen henüz bir sonuca ulaşılamadı.

Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai döneminde Afganistan yönetimi ile Taliban arasındaki temasların, Katar'ın başkenti Doha'da, Haziran 2013'te yapılması planlanmış ancak Taliban'ın ofise "Afganistan İslam Emirliği" tabelası ve sözde bayrağını asması üzerine Afgan hükümeti müzakerelerden vazgeçmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Han Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title