Haberler

ABD ve Avrupa Halkları İran Savaşına Karşı

ABD ve Avrupa Halklarının İran'a Karşı Savaş Açılmasına Karşı Oldukları Bildirildi.

ABD ve Avrupa halklarının İran'a karşı savaş açılmasına karşı oldukları bildirildi.

Mehr Haber Ajansı, The Harris Interactive Survey adlı şirketin ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere'de yaptığı son kamuoyu yoklamasına istinaden verdiği haberde, ABD ve Avrupalılar'ın İran'a karşı savaş açılmasına karşı olduklarını bildirdi.

The Harris Interactive Survey araştırma şirketinin anketinde Almanların yüzde 7'si, Fransız, İtalyan ve İspanyolların yüzde 8'i, İngilizlerin yüzde 11 ve ABD'lilerin yüzde 21'i İran askeri saldırıda bulunulmasından yana görüş belirttiler.

Fransa'da halkın yüzde 50'si, Almanya'da yüzde 51'i, İtalya'da yüzde 52'si, İspanya'da yüzde 53'ü, İngiltere'de yüzde 44'ü ve ABD'de yüzde 36'sı İran'ın nükleer enerji sorununun en iyi çözüm yolunun diplomasi olduğunu düşünüyor.

Bu arada ankette işgalci güçlerin Irak'tan çekilmesi konusunda görüşleri sorulan söz konusu katılımcılar, işgalin sona erdirilmesini istediler. Almanların yüzde 75'i İtalyanlar'ın yüzde 82'si, İspanyollar'ın yüzde 84'ü, İngilizler'in yüzde 82'si ve ABD'lilerin yüzde 67'si Irak'taki güçlerin bu ülkeyi terk etmesinden yana görüş belirtti.

Söz konusu anketin France 24 TV kanalı ve Paris merkezli Herald Tribune gazetesi için yapıldığı belirtildi.

(SS-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title