Haberler

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Dairesi Başkanı D'agostino İstifa Ediyor

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Dairesi Başkanı Tom D'Agostino, gelecek ay içinde görevinden ayrılacağını duyurdu.

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Dairesi Başkanı Tom D'Agostino, gelecek ay içinde görevinden ayrılacağını duyurdu.

D'Agustino, ABD'nin New Mexico eyaletindeki Sandi ve Los Alamos'taki ulusal laboratuvarların çalışmalarını denetleyen ve fon sağlayan kurumun 2007'den beri başkanlığını yürütüyordu.

Yaptığı açıklamada, ailesine daha fazla zaman ayırmak istediğini belirten D'Agustino, düzenli yönetim değişikliklerinin teşkilatları daha sağlıklı kıldığını kaydetti.

Gözlemciler, D'Agustino'nun açıklamasının, Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'ndaki güvenliğin artırılmasına ilişkin, ABD Ulusal Nükleer Güvenlik Dairesi tarafından yayımlanan talimatla aynı güne denk geldiğine dikkati çekti.

Los Alamos Ulusal Laboratuvarı Sözcüsü Kevin Roark ise laboratuvardaki güvenliğin niçin artırıldığı konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

New Mexico eyaletinde çıkan, "The Albuquerque Journal" adlı dergi, D'Agustino yönetiminde kurumun bütçesinde yüzde 20'lik bir artış sağlandığı belirtildi.

Dergide çıkan yazıda, buna karşılık kurumun, ulusal güvenliğe yönelik görevini yerine getirme yeteneği hakkında soru işaretleri yaratan bazı yönetimsel yanlış adımlar attığı iddiasına da yer verildi.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca / AP

Yayıncı: Murat Taydaş - ALBUQUERQUE

Kaynak: AA / Güncel

New Mexico Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title